Schmitz legt eerste steen Chinese trailerfabriek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz legt eerste steen Chinese trailerfabriek

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull heeft in het Chinese Wuhan de eerste steen gelegd van haar trailerfabriek voor de Aziatische markt. Een jaar geleden werd daartoe al een jointventure gesloten met Dongfeng. In de eerste helft van 2014 moeten de eerste trailers van de productielijn komen.

Schmitz Dongfeng ChinaSchmitz Cargobull en Dongfeng investeren samen meer dan 100 miljoen euro in de fabriek, over een periode van vijf jaar. De productiefaciliteit heeft een oppervlakte van 30.000 m2, op een terrein van 150.000 m2. Jaarlijks kunnen er 40.000 opleggers in Wuhan worden geproduceerd. Voor het eerste jaar worden er 2.500 opleggers gepland. In de komende drie jaar wordt dat opgevoerd naar 20.000 stuks per jaar.

Schmitz Cargobull gaat in de fabriek in Wuhan een trailer speciaal voor de Chinese markt produceren. Die is al intensief getest, onder meer in het Cargobull Validation Center. “De trailer wordt in China dagelijks gebruikt op onverharde wegen, en ondanks de regelgeving is er vaak sprake van overbelading. Daarom moeten de trailers voor deze markt zeer robuust zijn”, verklaarde Andreas Schmitz van Schmitz Cargobull, lid van de RvB en tevens CEO van de joint venture met Dongfeng.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer