Schmitz opent nieuwe fabriek in Rusland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz opent nieuwe fabriek in Rusland

Trailerfabrikanten proberen met fabrieken ter plekke nieuwe markten te veroveren. Onlangs opende Krone een fabriek in Turkije, in november wil Schmitz Cargobull een nieuwe trailerfabriek in Sint-Petersburg openen. Volgens Schmitz is de vraag vanuit Rusland enorm.

Schmitz in RuslandHet wegtransport en de vrachtvolumes daarin groeien snel in Oost-Europa, en tegelijk groeit de vraag naar goede opleggers. Vorig jaar leverde Schmitz Cargobull 5000 opleggers af in Rusland bij meer dan 1000 transportondernemers. Voor Schmitz Cargobull  is het belangrijk direct in de buurt van de klant gevestigd te zitten.

Schmitz 2In juni van dit jaar hoopt Schmitz Cargobull een nieuwe assemblagefabriek net buiten St. Petersburg klaar te hebben, in november moeten circa 60 medewerkers daar de productie gaan starten. Naar verwachting kunnen er in 2013/2014 900 opleggers van diverse typen worden gebouwd. In 2017/2018 moet dat uitgebouwd zijn naar 5000 opleggers. Andreas Schmitz, directeur Centraal en Oost-Europa bij Schmitz Cargobull is ten volle overtuigd van de kansen in Rusland voor zijn onderneming. “Wij zijn blij dat we met dit initiatief volop inspelen op de economische groei in Rusland. We bouwen zo samen met het land wat op, er komt nieuwe werkgelegenheid en op de lange termijn neemt de waarde van Rusland als economische partner alleen maar toe. Met een nieuwe productievestiging in Rusland dragen wij daar graag aan bij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer