Superstabiele ferrytrailer voor KDS Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Superstabiele ferrytrailer voor KDS Logistics

KDS Logistics uit Rotterdam heeft een nieuwe Krone ferrytrailer in gebruik genomen, die er op het eerste gezicht heel normaal uit ziet. De nieuwe trailer is echter voorzien van kleppen en van verticaal aangebrachte aluminium planken. Daardoor krijgt deze trailer veel meer stabiliteit en wordt voldaan aan de strengste Duitse ladingzekeringnormen, zoals DIN EN 12642 XL.

Links Andre Menzing, midden Jiannis Kostopoulos en rechts Karel van Suchtelen van KDS Logistics.
Links Andre Menzing, midden Jiannis Kostopoulos en rechts Karel van Suchtelen van KDS Logistics.

KDS Logistics is een specialist in het vervoer tussen Duitsland en de Britse eilanden. Dat vereist degelijke trailers waarbij de Duitsers vooral kijken naar de bovenbouw en waarbij het onderstel het tijdens de reis naar Groot Brittannië te verduren krijgt. “Dit werk doen we in de regel met een vloot van zo’n 150 trailers. Veel trailers zijn van Krone en het was met dit bedrijf waarmee KDS zocht naar een oplossing om de trailers nog wat stabieler te krijgen. We zochten versteviging en we wilden toch over kleppen beschikken aan de zijkant van de trailer. Krone heeft een systeem waarbij aluminium planken, die overigens niet de hele hoogte van de trailer beslaan, verticaal in de zeilen aangebracht. In Duitsland is het toegestaan om hiermee te voldoen aan de ladingzekeringsnormen VDI 2700 en DIN EN 12642 XL”, legt Karel van Suchtelen, directeur van KDS Logistics uit. ”Krone kon hierop inspelen, en dat betekent een welkome verbetering van onze service naar onze klanten. Formeel moeten zij deze nieuwe trailer nog goedkeuren, maar ik ben ervan overtuigd dat dit slechts een formaliteit is.”

Van Suchtelen doelt dan met name op klanten uit de Duitse chemiesector. Wat dan voor hem pleit is dat de nieuwe ferrytrailer al met alle stickers is behangen die aangeven dat het allemaal klopt met de Duitse eisen. Opvallend aan de trailer is verder de korte achterkant, waarbij de bumper maar net onder het chassis uit steekt. Een ferrytrailer met zijkleppen en met extra ladingzekering in het zeil, is een nieuwe ontwikkeling voor Krone.

Krone-KDS2LR

KDS Logistics betrekt zijn trailers bij diverse servicebedrijven. In dit geval werd gekozen voor Jiannis Trailer Services, wat zich letterlijk bij de hoofdvestiging van KDS om de hoek bevindt. “Het is een bedrijf waar ik al een kwart eeuw zaken mee doe.”, zegt Van Suchtelen, die ziet dat de economie weliswaar hersteld is en is er sprake van meer werk, maar toch heeft trailers huren zijn voorkeur. “Er is sprake van een redelijk onzekere situatie in Engeland, maar we kunnen mede door enige flexibiliteit van onze partners altijd inspelen op de toch wat grillige Engelse markt.”

KDS Logistics gaat bekijken hoe de nieuwe Krone ferrytrailer zich in de praktijk gaat gedragen. Blijkt dit goed te werken, dan wordt nog een ander concept uitgewerkt.

Krone-KDS3LR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer