Tien nieuwe Krakers voor Farm Trans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tien nieuwe Krakers voor Farm Trans

MFTC heeft recent tien nieuwe Kraker schuifvloertrailers geleverd aan Farm Trans. De bulktransporteur heeft vele schuifvloertrailers en een toenemend aantal daarvan is van het merk Kraker.

Oprichter en eigenaar Theo Bos vertelt: “De laatste serie van tien hebben we aangekocht via MFTC-verkoper Timothy Wuyts. Vijf van de voertuigen hebben een inhoud van 93m3, de andere vijf 76m3. Ook volgende schuifvloertrailers worden via MFTC aangekocht, al gaan we wel samen bekijken welk type dat wordt. Er is zoveel mogelijk. Zo zie ik bij Farm Trans toekomst voor de kortere volume-trailers die MFTC aanbiedt (de K-Force HD Agrar, die met gelast chassis en kortere wielbasis is ontwikkeld voor agrarische toepassingen, red.). Deze trailers bieden gemak op kleinere en minder goed bereikbare locaties waar wendbaarheid belangrijk is, zoals boerenerven.”

Op de vraag waarom Farm Trans zo duidelijk voor Kraker kiest, geeft Theo Bos uitgebreid antwoord: “Bij Kraker ligt de focus uitsluitend op schuifvloertrailers. Dat zie je terug in het product: de trailers hebben nét dat beetje extra als op het gebied van afwerking en kwaliteit. Ook opties zoals een rolzeil met snelsluiting, een speciale coating voor transport van levensmiddelen over de volledige binnenkant van de zijwanden en de mogelijkheid graanschuiven in de achterdeuren te laten verwerken, zijn voor Farm Trans belangrijk. De binnenverlichting in de trailer en de plaats van het bedieningspaneel (voor de eerste as) zijn voor ons een pré. Het lage eigen gewicht en het bedieningsgemak maken de Kraker-voertuigen uitermate geschikt voor Farm Trans. We zijn zeer tevreden over het verloop van het aankooptraject. Er werd geluisterd naar én gehoor gegeven aan onze wensen. Daarom is de combinatie MFTC/Kraker Trailers de juiste partner voor Farm Trans.”

Farm Trans vervoert, voornamelijk losgestorte, levensmiddelen. En in de ruim dertig jaar dat het bedrijf nu bestaat, is het een klinkende naam geworden in de markt van bulktransport. Een verhaal over een transportbedrijf dat klein begon, maar zich in razend tempo ontwikkelde tot een transporteur met meerdere vestigingen in Europa en een dienstenpakket dat verder gaat dan het vervoeren van goederen van punt A naar punt B.

In 1987 werd de eerste rit gereden, toen nog onder de naam P.T. Bos. De naam Farm Trans wordt sinds 1997 gebruikt. Theo Bos stond aan de wieg van, toen nog, P.T. Bos. Hij vertelt over de ontwikkelingen binnen het bedrijf én in de markt. “We bestaan nu ruim dertig jaar”, vertelt Theo, die in de loop der jaren zijn aandelen in het bedrijf verkocht en tegenwoordig de functie “manager bulk” heeft. “Aan de groei lijkt geen einde te komen.”

Farm Trans vervoerde vroeger voornamelijk aardappelen, losgestort, met onderlossers. In 1997, tegelijk met de overschakeling van P.T. Bos naar Farm Trans, werd gestart met geconditioneerd vervoer. De producten die Farm Trans vervoert zijn hoofdzakelijk seizoensgebonden agrarische producten, zoals aardappelen, uien, wortels, suikerbieten, enzovoort. Farm Trans heeft zich ontwikkeld tot een grote speler in de food transport-sector, als het gaat om bulk en geconditioneerd vervoer. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Nederlandse Zevenbergen en daarnaast zijn er vestiging in Polen, België en de UK.

Naast de losgestorte producten vervoert Farm Trans ook stukgoed op pallets. En dáár kwamen de Kraker-schuifvloertrailers in beeld. Want, in tegenstelling tot de onderlossers, bieden schuifvloertrailers de mogelijkheid om heen losgestort en retour pallets te vervoeren, of vice versa. En dát zorgt er weer dat lege ritten tot het verleden behoren, iets waar Farm Trans veel waarde aan hecht. Niet alleen uit financieel oogpunt, maar ook omdat het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en Co2-uitstoot waar mogelijk wil beperken. Doordat Farm Trans met de inzet van Kraker-schuifvloertrailers meerdere transportsoorten kan combineren, betekent dit een uitbreiding van het dienstenpakket.

De omvang van de Farm Trans-vloot maakt in één klap duidelijk dat het bedrijf dominant is in zijn vakgebied. Met circa 260 trekkende eenheden en 400 trailers, waarvan 23 schuifvloertrailers, is Farm Trans een speler van formaat. De Poolse vestiging beschikt bovendien ook nog eens over 25 trekkende voertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer