TIP koopt 1000 nieuwe trailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TIP koopt 1000 nieuwe trailers

TIP heeft onlangs ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers en zijn bedoeld voor zowel de Nederlandse als Belgische verhuurmarkt. TIP speelt hiermee in op de opgelopen vraag in de trailermarkt.

De afgelopen periode is er in de gehele sector een steeds groter tekort aan trailers ontstaan. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de oplopende levertijden bij de trailerfabrikanten, dit is ontstaan doordat er in 2020 en 2021 minder trailers zijn besteld. De fabrikanten hebben hierdoor de productie afgeschaald en de voorraden opgemaakt. Momenteel trekt de markt snel aan en komen de trailerfabrikanten in de knel met de productie van nieuwe trailers. Daarnaast speelt ook het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium een belangrijke rol. Dit komt eveneens doordat producenten vorig jaar de productie hebben afgeschaald en de voorraden afgebouwd hebben. Bovendien is de tweedehands trailermarkt booming. Door deze factoren is er nu veel schaarste ontstaan, ook in de truck- en trailerbouw.

De transportsector wordt vaak gezien als een barometer. De eerste tekenen van economisch herstel zijn in onze sector als eerste te zien, deze tekenen zijn sinds eind 2020 zichtbaar. TIP zag eind vorig jaar dit herstel in de verhuurmarkt al snel op gang komen. Door onzekerheid in de markt besluiten klanten namelijk vaker om extra trailercapaciteit in te huren in plaats van zelf te aan te schaffen. Hierdoor is een enorme groei in de vraag naar trailers ontstaan.

Bestel je nu een trailer, dan wordt deze pas in 2022 geleverd. Door deze oplopende levertijden en om aan de grote vraag van klanten te voldoen, heeft TIP besloten om meer dan 1000 trailers te bestellen. Eind vorig jaar heeft TIP een bestelling van ruim 250 trailers geplaatst bij diverse trailerfabrikanten. Met de snelgroeiende schaarste en oplopende levertijden heeft TI{ hier begin dit jaar nog eens een bestelling van ruim 750 trailers aan toegevoegd. Dit betreft verschillende soorten trailers zoals koeltrailers, schuifzeiltrailers, box trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. De verwachting is dat de bestelde trailers dit jaar geleverd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer