Trailer 2014 gaat niet door • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trailer 2014 gaat niet door

De vakbeurs Trailer 2014, die oorspronkelijk zou plaatsvinden van 24 tot 27 april 2014, is afgelast. Beursorganisator Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft dit donderdag bekendgemaakt. De markt vertoont onvoldoende signalen van economisch herstel die borg kunnen staan voor een succesvolle beurs. TLV wacht op een geschikt moment om met een nieuw initiatief naar buiten te komen.

trailerTLV was voor deze editie met een vernieuwd beursconcept aan de slag gegaan. Dit concept kreeg al vorm in 2012 en werd toen positief onthaald door de traditionele standhouders van Trailer. Het ligt voor de hand dat vijf jaar crisis in het wegtransport duidelijke sporen heeft nagelaten. Uit de vele contacten met potentiële exposanten blijkt dat de recente berichten over een voorzichtig economisch herstel en stijgende inschrijvingscijfers geen garantie bieden op een blijvende heropleving. Trailer kreeg daarnaast van meerdere standhouders signalen over steeds krappere marges en een permanent dalend marktaandeel. Hierdoor zagen talrijke standhouders zich genoodzaakt hun beslissing tot deelname aan Trailer 2014 uit te stellen. volgens de beursorganisator is het onder dergelijke onzekere omstandigheden niet opportuun om Trailer 2014 door te laten gaan.

Trailer 2014 stond gepland voor 24 tot en met 27 april 2014, ongeveer tegelijk met de geschrapte BedrijfsautoRAI. Het afgelasten van deze evenementen, vroeger toch evenementen waar je als vakman of fabrikant aanwezig moest zijn, maakt wel duidelijk dat de bereidheid van partijen uit de truck- en trailerindustrie om veel geld voor beursdeelname aan kleinere beurzen neer te tellen niet langer bestaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer