Truckland zet Renders Trailers in de spotlights • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckland zet Renders Trailers in de spotlights

De samenwerking tussen de Truckland Group en Renders Trailers uit het Belgische Beerse gaat een volgende fase in met als belangrijke onderdelen: nieuwe, innovatieve producten, een verdere uitrol van de sales- en aftersalesactiviteiten in combinatie met een exclusief op getrokken materieel gerichte afdeling binnen Truckland. Deze vernieuwingen toont Truckland tijdens de Renders Open Dagen van 31 oktober tot en met 2 november bij de vestiging in Tilburg. Tevens verzorgt Truckland Group diverse lease- en verhuuropties om het pakket zo compleet mogelijk te maken.

Op basis van een decennialange ervaring met het ontwerpen en bouwen van getrokken materieel, legde Renders Trailers zich alweer enige tijd geleden toe op de markt van containerchassis. Eigen engineering, gekoppeld aan gebruikerservaringen zet de onderneming om naar branchegerichte transportoplossingen. “Het huidige -in Turkije gebouwde- robuuste productgamma kent in totaal vijf basisuitvoeringen, variërend van de Euro 100 tot en met de Euro 1000”, legt Roger Lemaire van Renders Trailers uit. “Technisch gezien gaat het dan om de standaardversie met drie starre assen tot en met een LZV-configuratie. De meest populaire uitvoeringen zijn de Euro 800 en Euro 925. Oftewel; het middenschuiver multi-chassis en de kontschuiver waarmee zelfs een 45 foot container volgens de wettelijke norm en evenwijdig aan het achter-portaal vervoerd kan worden”.  Door het gebruik van een extra stevige staalsoort (700 MC i.p.v. de gebruikelijke 52) is het geheel extra robuust en sterk. Overigens kiest Renders Trailers bij de bouw voor componenten van vertrouwde merken zoals Jost, SAF en Wabco, die eveneens bijdragen aan een zorgeloze inzet leveren.

Standaard zijn de chassis’ in iedere RAL-kleur leverbaar, waarbij het staal eerst gestraald wordt, met hi-sinc (metalliseren) wordt bewerkt en vervolgens in de gekozen kleur gespoten. Gegalvaniseerde uitvoeringen zijn optioneel leverbaar. De optielijst vermeldt verder onder andere: een of twee liftbare assen, maar ook een verschuifbare tafel, waarmee loodzware 20 foot containers iets meer naar voren of achteren verplaatst kunnen worden om tot de juiste aslast te komen. Dit maakt het een extra hulp bij het laden en lossen van de container. Inmiddels is ook een LZV-koppeldeel ontwikkeld en beschikbaar, met plaats voor een 20 foot container in combinatie met de genoemde schuiftafel. Met die tafel in de voorste stand, komt de koppelschotel vrij voor een oplegger met een maximale lengte van 13,60 meter. Op die manier zijn passende, robuuste en gebruiksvriendelijke transportoplossingen (tot 60 ton in NL) mogelijk voor een enkele of dubbele 20 footer, een 30 foot, 40 foot al dan niet als High Cube en/of een 45 foot container. Waarbij op distributie gerichte ondernemers, die veel moeten wisselen naast de schuiftafel ook kunnen kiezen worden voor pneumatisch optrekkende en dalende steunpoten. ADR-goedkeuringen zijn probleemloos te verkrijgen en ook een Gen-set past op het chassis. 

Peter Boor is binnen de Truckland Group verantwoordelijk voor de activiteiten van Renders Trailers. Peter Boor: “Wij bieden deze Renders Trailers producten aan via de sales-vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg. Daar zijn speciaal getrainde verkoopadviseurs het aanspreekpunt voor de vervoerder. Met elkaar kom je dan tot de juiste transportoplossing voor elke transportvraag. Binnen het huidige gamma met vijf basismodellen kunnen wij eigenlijk voor iedere vraag een passende oplossing aanbieden. Van meerdere modellen zijn demonstratieversies beschikbaar om daar meer ervaring mee op te doen. Aanvullend daarop kunnen wij ook de gewenste lease- en huurafspraken maken. Service en onderhoud kan uiteraard bij iedere vestiging van Truckland. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen wij uit voorraad of met korte bouwtijden leveren. In de afgelopen perioden hebben wij al honderden Renders Trailers mogen verkopen en de aankoopoverwegingen zijn dan: op de praktijkomstandigheden gebouwd, de goede naam van de combinatie Renders/ Truckland, de robuuste bouw, multifunctionaliteit, uitwisselbaarheid onder chauffeurs (dit is positief voor fleetowners en verhuurders), eenvoudige bediening, uitwisselbare componenten en natuurlijk de gunstige TCO”, aldus Peter Boor. 

Eén reactie op “Truckland zet Renders Trailers in de spotlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer