VIDEO - Van Eck Trailers viert 110 jaar jubileum • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Van Eck Trailers viert 110 jaar jubileum

Van Eck Trailers uit Beesd bestaat in 2022 110 jaar. Een geschiedenis vol innovatie en sterke producten, maar ook tegenslagen en groot verdriet. Toch staat de opleggerfabrikant er sterk voor en wordt er vol vertrouwen naar de toekomst gekeken. [INHOUD | INDEX TTMnl2022_3_54]

In 1912 start Johannes van Eck aan de Kortenhoefseweg in Lexmond een carrosseriebedrijf. Hij maakte in het begin vooral landbouwwerktuigen. Samen met een van zijn zonen start hij in 1932 met de bouw van cabines en laadplatforms voor A en T Fords. Weer dertig jaar later wordt de eerste reefer box geproduceerd. Daarna spitst Van Eck zich toe op opleggers voor speciaal werk, vaak op maat gemaakt voor de klant. Innovatie loopt als een rode draad door de historie. Zo wordt in 1969 al de eerste compressie semi-oplegger geproduceerd voor het vervoer van polyetherschuim. In 1995 bouwt Van Eck voor Van Opijnen een trailer met een inwendige hoogte van 3485 mm. Het is de opmaat naar de Van Eck Twindeck trailers met dubbele bodem, een succes tot op de dag van vandaag.

LZV

Anno 2022 is Van Eck nog altijd innovatief, met de dubbeldeks oplegger die inmiddels door het leven gaat als de EckStreme. “Met 54 europallets valt hier een CO2-reductie van 40 procent te behalen”, laat R&D manager Ton Bertens zien. Met een configurator en TCO-calculator is voor klanten precies uit te rekenen wat hun voordelen zijn. De Eckspress heeft zich inmiddels al lang bewezen in de luchtvracht, met een door Van Eck zelf ontworpen rollenbaansysteem. En wat te denken van de LZV: de wat moeilijk genaamde Ecko C02mbi Series? Van Eck presteerde het zelfs om een dubbeldekker in een LZV te verwerken. Hoe duurzaam wil je het hebben? Met de Eckcellent en Eckspert Series laat Van Eck zien dat het echt op maat gemaakte trailers kan bouwen, met een focus op gewichtsoptimalisatie en laadvermogen.

Tirsan

Maar 110 jaar Van Eck heeft niet alleen maar voorspoed en zonneschijn gebracht. In februari 2019 kreeg toenmalig directeur Joost van Eck- een zwaar verkeersongeval. Hij overleed negen maanden later aan de gevolgen ervan. In de tussentijd was het eeuw oude familiebedrijf failliet gegaan. Het kreeg een nieuwe start onder eigendom van de Turkse Tirsan Group. Heden ten dage staat Van Eck Trailers dan ook onder leiding van de Turkse Aysenur Nuhoglu. Zij laat zich echter, ook tijdens het jubileum, graag ondersteunen door medewerkers als salesmanager Rene Oome en Ton Bertens, beide met een lange staat van dienst binnen Van Eck. Van de familie van Eck is alleen vader Hans nog actief. Hij zit in de Raad van Bestuur en ondersteunt ondanks zijn 75 jaar nog altijd het bedrijf met adviezen. “Een paar weken geleden was ik nog op een beurs in Yokohama en binnenkort sta ik ook weer op IAA Transportation in Hannover”, vertelt de nog altijd enthousiaste Hans tijdens de jubileumreceptie aan TTM.nl.

Innovatie

Innovatie is key, nog altijd bij Van Eck. Het werkt nauw samen met andere voertuig- en opleggerfabrikanten, maar ook met overheden, aan duurzaamheid en optimalisatie van wegtransport. Dat gebeurde onder meer in het Europese Transformers-project, waarin gezocht werd naar een zo optimaal mogelijke trailer met beweegbaar dak. In het Aeroflex-concept werd gekeken naar aerodynamica en het optimaliseren van de LZV. Daarvoor ontwikkelde Van Eck onder meer de e-dolly, een dolly met elektrische aandrijfondersteuning en gestuurde assen. Van Eck participeert ook in het Zefes-project(Zero-Emissions Freight EcoSystem) , waar met onder meer een e-trailer wordt geprobeerd een elektrische truck 750 km te laten rijden zonder bij te laden. Interessant is ook de New Modular Loading Unit (NMLU), een gestandaardiseerde laad-unit die gepositioneerd is tussen pallet en oplegger en door toepassing met rollerbanen het laden en lossen sterk vereenvoudigt. Van Eck was ook zeer geïnteresseerd in de Nederlandse proeven met de Super Eco Combi. “Herstel”, zegt Ton Bertens, “dat zijn we nog steeds. Het kan toch niet zo zijn dat een enorm duurzaam concept als dit het niet haalt omdat de configuratie niet goed was? Daar is een oplossing voor en wij zijn die samen met andere partners aan het bestuderen. De draaicirkel van 12,5 meter is zeker mogelijk. De Super Eco Combi is daarom wat ons betreft zeker nog levensvatbaar.”

RVS

Zeer levensvatbaar is Van Eck Trailers zelf ook. Met Tirsan aan het roer is het bedrijf gezond en kan eindelijk weer naar de toekomst worden gekeken. Maar de Turkse eigenaar heeft respect voor de historie van het familiebedrijf Van Eck. Dat bleek wel toen op vrijdagmiddag op het jubileumevent een rvs-plaat, compleet met LED-licht, werd onthuld met daarop de naam van Joost van Eck. “Onze hal 1 gaat voortaan door het leven als de Joost van Eck-hal”, sprak Rene Oome bij de onthulling door de familie van Joost van Eck, vader Hans en zussen Martine en Lynn. En daar hieven alle aanwezigen enthousiast het glas op.

#innovatie
#terugkijken
#toekomst

TEKST: ARJAN VELTHOVEN | FOTO’S: TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer