Ga naar hoofdinhoud

Wabco en RIO presenteren samen trailervolgsysteem

Het vorig jaar aangekondigde trailervolgsysteem TX-Trailerpulse van Wabco komt op de markt, maar dan wel in samenwerking met RIO, het digitale platform van Traton. De gezamenlijke fleetoplossing gaat RIO 4TX-Trailerpulse heten.

RIO is het cloud-based digitale platform van Traton dat een digitaal geïntegreerde supply chain nastreeft. Wabco’s nieuwe traileroplossing past daar prima bij en daarom wordt TX-Trailerpulse in RIO geïntegreerd. RIO 4TX-Trailerpulse kan de trailer volgen maar biedt ook diagnose-functies.

“We stellen de transporteurs en andere logistieke bedrijven graag in staat hun materieel beter te volgen, te onderhouden en te beheren, het gebruik van trailers te maximaliseren en hun kostenbeheersing te verbeteren. We bevinden ons in goed gezelschap omdat zowel RIO als Wabco merkonafhankelijke oplossingen bieden”, aldus Johan Carlberg, verantwoordelijk voor het Partner Management bij RIO.

Daarnaast kunnen bedrijven die hun trucks al beheren in de connectiviteitsomgeving van RIO hun trailers beheren via hetzelfde platform. RIO 4TX-Trailerpulse kan volgens beide partijen aanzienlijk bijdragen aan het verhogen van de winstgevendheid van het wagenpark, ongeacht de grootte, omdat het hardware en geavanceerde digitale diensten levert zonder dat dit aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

Het nieuwe digitale telematicasysteem voor trailers wordt in de zomer van 2019 beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, later gevolgd door West- en Centraal-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer