Ga naar hoofdinhoud

Wabco en Sioen introduceren ‘connected’ dekzeil

Wabco en het Belgische Sioen Industries introduceren Detector, een connected oplossing die het  groeiende probleem van ladingdiefstallen uit trailers moet tegengaan.

Het aantal gevallen van ladingdiefstal neemt systematisch toe. Uit een rapport van BSI Supply Chain Services and Solutions blijkt dat bij 86 procent van de ladingdiefstallen in Europa goederen gestolen worden uit vrachtwagens. Zo’n diefstal heeft niet enkel impact op de toelevering van klanten, maar ook nadelige gevolgen voor de fleetowners: van beschadigde opleggers en vrachtwagens tot downtime en hogere verzekeringspremies.

Sioen heeft zijn Dynatex Protector-technologie geüpgraded om een slim dekzeil met meerdere geleidende lagen te ontwikkelen, dat op de deuren of zijkanten van een trailer kan worden aangebracht. Wabco stuurt deze technologie via zijn geavanceerde fleetmanagementoplossing TX-Trailerguard aan. Zo gaat er automatisch een alarm af als er met het dekzeil wordt geknoeid. Chauffeurs krijgen een duidelijk hoorbaar alarm of een bericht in de cabine van de vrachtwagen en via het TX-Connect backofficeplatform van Wabco wordt er in realtime een alarmsignaal verstuurd naar de backoffice van de vloot.

Vlootbeheerders kunnen de oplossing ook combineren met OptiLock van Wabco – een geavanceerde, draadloze elektrische deurvergrendeling die op afstand en in realtime de deuren van de trailer monitort en beheert. De combinatie van OptiLock en Detector zorgt voor nog meer mogelijkheden om inbreuken in realtime te controleren.

Detector is een volledig operationele oplossing die werd getest door toonaangevende transporteurs. Het Belgische Soncotra was de eerste die de nieuwe, geavanceerde technologie installeerde in zijn vloot van trailers. Soncotra voert jaarlijks meer dan 15.000 volledige vrachtwagen- en groepsladingen uit in Centraal- en Oost-Europa, de Balkan, de GOS-landen en het Midden-Oosten.

“De helft van onze trailervloot bestaat uit boxtrailers”, vertelt Isabelle Lamaire, CEO van Soncotra. “Het is onze allerhoogste prioriteit om de verwachtingen van onze klanten in te lossen. Onze vloot was al uitgerust met de geavanceerde telematica van Wabco. Door nu ook het verstevigde, geconnecteerde Detector-dekzeil te gebruiken, kunnen we de veiligheid van de ladingen – en dus onze dienstverlening – aanzienlijk verhogen.”

“Ik ben verheugd dat we samen met Wabco deze innovatieve totaaloplossing kunnen ontwikkelen, om zo vlooteigenaars te helpen de veiligheid van hun vracht te verhogen”, aldus Frederik Vroman, Sioen Sales and Business Development Manager. “Sioen werkt al meer dan 15 jaar aan het beveiligen van trailers tegen ladingdiefstal. Dit is een mijlpaal voor ons.”

“Door de toonaangevende dekzeiltechnologie van Sioen te combineren met de geavanceerde digitale oplossingen van Wabco, leveren we innovatieve oplossingen voor de veiligheid van commerciële voertuigen. Meer nog, we pakken op die manier één van de grootste uitdagingen in de transportsector aan”, vervolgt Peter Bal, Wabco Business Leader Fleet Solutions EMEA. “Wabco breidt zijn portfolio van geconnecteerde oplossingen permanent verder uit. Zo beantwoorden we de vraag van transporteurs, die altijd op zoek zijn naar manieren om leaner, groener en veiliger te werken. Dankzij belangrijke partnerships, zoals de samenwerking met Sioen, kan de sector de mogelijkheden van digitalisering verder benutten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer