Wielton neemt Guillén over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wielton neemt Guillén over

De Poolse opleggerfabrikant Wielton heeft 80 procent van de Spaanse opleggerfabrikant Guillén Desarrollos Industriales S.L. verworven voor een bedrag van 4, 6 miljoen euro. Voor 2026 staat de overname van de resterende 20 procent gepland. Met de overname krijgt de Wielton Groep toegang tot de Spaanse en Portugese markt.

De transactie leidt ook tot een aantal synergieën op het gebied van productie, producten, verkoop en kosten. Deze omvatten de mogelijkheid om het portfolio van Guillén uit te breiden met voertuigen van de Wielton Groep, de verkoop van geselecteerde producten van Wielton via de distributiekanalen van Guillén, en de productie in Spanje van geselecteerde aangepaste opleggers van de Wielton Groep voor naburige markten (Frankrijk, Portugal). De ligging van de fabriek in Guillén is ook bevorderlijk voor de optimalisering van de kosten voor het vervoer van de producten van Wielton naar Zuid-Frankrijk en de landen in Noord-Afrika.

De overname betekent ook een verdieping van de samenwerking met TIP Trailer Services, dat verantwoordelijk zal zijn voor de verkoop van Guillén-producten (na de overname van NEXT Rent, dat vroeger deel uitmaakte van de Guillén-groep).

Paweł Szataniak

“Spanje is een grote en interessante markt die wij al geruime tijd in het oog houden en grondig hebben geanalyseerd. Door de overname van de fabriek van Guillén, die goed geautomatiseerd en gerobotiseerd is en over reservecapaciteit beschikt, openen wij de mogelijkheid om de groei op de Spaanse en Portugese markt een krachtige impuls te geven. Wij krijgen een extra productie- en assemblageplatform, dicht bij de markten die voor ons belangrijk zijn – Zuid-Frankrijk en Noord-Afrika. Deze overname ligt volledig in de lijn van het lopende en geplande ontwikkelingstraject van de Wielton Groep. Ik ben er zeker van dat Guillén zijn groeipotentieel volledig zal kunnen benutten onder de Wielton Groep,” zegt Paweł Szataniak, voorzitter van de Wielton Groep.

Guillén is de zesde grootste fabrikant van opleggers en aanhangwagens in Spanje, met een geschiedenis die teruggaat tot 1895. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van schuifzeilopleggers en beschikt over een technologisch geavanceerde en goed geautomatiseerde productie-eenheid. Guillén draait in 2021 naar verwachting een omzet van 16 miljoen euro, met een verkoop in Spanje van ongeveer 627 eenheden. Het doel van de Wielton-groep is het productievolume van Guillén te verhogen tot meer dan 1.600 eenheden in 2025, en het productassortiment uit te breiden met producten van de Wielton-groep.

Wielton wordt in Nederland vertegenwoordigd door de Loven Groep. Guillén heeft in Nederland voor zover TTM.nl weet geen officiële vertegenwoordiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer