Ga naar hoofdinhoud

ZF presenteert eTrailer op Nufam

ZF Friedrichshafen

Van 21 tot en met 24 september vindt in de Messe in Karlsruhe de vakbeurs Nufam plaats. Op deze bedrijfswagenbeurs laat ZF haar nieuwe trailer met elektrische as zien.

Op het buitenterrein van Nufam laat ZF met een geëlektrificeerde trailer zien hoe een elektrische hulpaandrijving en een gecoördineerde accusysteembox een conventioneel aangedreven opleggercombinatie kunnen veranderen in een hybride voertuig.

De AxTrax 2 as op de oplegger kan extra energie terugwinnen tijdens het remmen. Deze energie wordt tijdelijk opgeslagen in een batterij en kan door de elektrische as worden gebruikt om de aandrijving van de vrachtwagen te ondersteunen. Hierdoor kan een aanzienlijk, volgens ZF tot nu toe onbenut potentieel voor het verminderen van het brandstof- of energieverbruik en de CO2-uitstoot worden aangeboord. Tegelijkertijd worden de veiligheid en rijdynamiek van de hele combinatie verhoogd. Dankzij recuperatie bespaart de eTrailer tot 16 procent brandstof CO2-uitstoot, met een extra plug-in oplossing zelfs tot 40 procent. Gebruikt in een puur elektrische combinatie kan de complete oplossing voor elektrificatie van trailers onder andere bijdragen aan het verlengen van de actieradius.

De eTrailer ontlast volgens ZF OEM’s van complexe integratiewerkzaamheden. Tegelijkertijd biedt de geëlektrificeerde traileroplossing een aantrekkelijke total cost of ownership door een schaalbare systeemaanpak die voldoet aan de verschillende eisen van wagenparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer