Kässbohrer optimaliseert draaicirkel Super Eco Combi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kässbohrer optimaliseert draaicirkel Super Eco Combi

Er wordt hard gewerkt om de Super Eco Combi toch op de Nederlandse, en misschien wel Europese, wegen te laten verschijnen. Een van de partners die samenwerkt met Ewals Cargo Care en andere stakeholders is opleggerfabrikant Kässbohrer.

Sinds begin dit jaar heeft de samen met Ewals ontwikkelde SEC-combinatie vele tests ondergaan, waaronder een testrit door Mark Harbers, de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Op 29 november werd op de AMPT Maasvlakte nog een testdag voor de 32 meter lange SEC gehouden, met een groot aantal ambtenaren van RDW, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, TLN en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Super Eco Combi waar Kässbohrer aan meewerkt bestaat uit de Mega Curtainsider K.SCS M met een verstelbare wielbasis en in huckepack-specificatie.  Tijdens de ontwikkeling moest de draaicirkel voor manoeuvreren worden ontwikkeld. Kässbohrer heeft veel ervaring met langere en zwaardere voertuigen en paste de 14,980 mm lange K.SCS X+ toe met dynamische wielbasis. Daarmee kon er een goed functionerende draaicirkel worden behaald.

Voor intermodaal vervoer kunnen de twee op de SEC gebruikte huckepack schuifzeilopleggers afzonderlijk of in combinatie met de dolly veilig op treinen worden geladen dankzij hun stalen S460 MC chassis en de treinlaadbeugels die geschikt zijn voor P400 geclassificeerde e-f-g-i wagontypes.

Bovendien bieden de Kässbohrer K.SCS M Mega Curtainsiders met hun 90 mm zwanenhalshoogte een inwendige hoogte van 2.950 mm. Op deze manier maken Kässbohrer K.SCS M Mega Curtainsiders het vervoer van goederen met een groter volume mogelijk, terwijl ze tegelijkertijd tot 40 procent minder CO2-emssie veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer