Talson viert 40-jarig jubileum • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Talson viert 40-jarig jubileum

Talson Trailers, producent van boxtrailers en leidend in luchtvrachtopleggers, viert dit jaar met trots haar 40-jarig bestaan.

Talson werd in 1982 opgericht door Kees Thunnissen, een aan de universiteit afgestudeerde luchtvaarttechnoloog. De heer Thunnissen heeft met succes vliegtuigontwerpen en boxopleggers samengevoegd en gaf geboorte aan de Talson trailer. Geproduceerd met alluminium en een zelfdragende bovenstructuur, ontworpen met een lager gewicht en inwendige hoogtes. Een van de beste box-trailer ooit bedacht, vindt Talson zelf.

Als een van de eerste ontwikkelaars van rollerbanen voor luchtvracht en uitvinder van het Talfix, een multifunctioneel ladingdraagsysteem, blijft Talson innovatieve, duurzame, betrouwbare trailers leveren met de hoge kwaliteit en functionaliteit die al 40 jaar standaard is voor trouwe Talson klanten.

Met 40 jaar ervaring beheerst Talson de behoeften van alle segmenten van de box-trailers. Het productassortiment bestaande uit luchtvracht, multifunctionele boxen voor algemene lading, intermodale oplossingen, een FNA-lijn en tevens distributie box-trailers die perfect geschikt zijn voor smalle stadswegen.

Sinds de dag van oprichting is Talson altijd een trotse pionier geweest met zijn hoogwaardigeultramoderne trailers en op de 40e verjaardag richt Talson zich niet alleen op de operationele kwaliteit die het zijn klanten biedt, maar benadrukt het ook de bijdrage van zijn voertuigen aan het milieu.

Nu de wereld zich aanpast aan regelgeving die onze toekomst moet beschermen, draagt Talson daar als enige box-trailer producent in Europa trots aan bij door haar voertuigen hoofdzakelijk uit aluminium te produceren. Talson voertuigen van aluminium hebben een langere levensduur. Klanten van Talson gebruiken hun Talson Aluminium voertuigen gemiddeld 15 jaar, volgens de producent 25 procent meer productlevensduur dan conventionele voertuigen. Terwijl de Talson Aluminium Box voertuigen bijdragen aan de sterke Total Cost of Ownership (TCO) van haar klanten, voorkomen ze ook materiaalverspilling in verband met de behoefte aan vernieuwing van het wagenpark. Bovendien hebben de Talson voertuigen modulaire aluminium zijwanden die bestaan uit afzonderlijke geklonken panelen die minder kostbaar zijn en sneller kunnen worden gerepareerd, maar ook minder materiaal verspillen.

Dankzij Talsons Talfix-systeem met meer dan 10.000 gaten in de zijwanden en een breed scala aan laadopties kunnen klanten hun trailercapaciteit efficiënter benutten, wat resulteert in minder brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer