TCAN: baanbrekende industrienorm voor data EBS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TCAN: baanbrekende industrienorm voor data EBS

Trailer CAN (TCAN) is de naam van een nieuwe industrienorm voor data die gegenereerd wordt uit elektronische remsystemen van trailers. Dit initiatief van TIP Trailer Services resulteert in een standaard waar de 3 grootste EBS fabrikanten Knorr-Bremse, Wabco en Haldex zich aan committeren.

tcanDe nieuwe norm is een doorbraak in het onderhoud van trailers. Fabrikanten, fleetowners en dealer- of onafhankelijke servicebedrijven zijn nu in staat om ongeacht welk EBS is gemonteerd, data uit te lezen, te vergelijken. Dat kan van trailers individueel, maar ook met hele vloten tegelijk.

Alle belanghebbenden hebben zich verenigd in de European Transport Board, een groep decision makers van Europa’s grootste transport en logistieke dienstverleners.

Het Trailer CAN (TCAN) protocol specificeert de data uitwisseling tussen rem- en andere data-collectie systemen (zoals Telematics), voor getrokken voertuigen met een massa van meer dan 3500 kg. Het initiatief kwam van TIP Trailer Services, een van de grootste leveranciers van transportmateriaal en bijbehorende services in Europa, en heeft geresulteerd in een overeenkomst over een nieuwe industriestandaard tussen de 3 grootste EBS fabrikanten: Knorr-Bremse, Wabco en Haldex. De samenwerking tussen de verschillende partijen heeft de basis gelegd voor een standaardisatie die verdere innovatie mogelijk maakt.

Matthew Fry, Engineering Manager Trailer and Systems Group van Knorr-Bremse, legt uit: “We zijn blij dat wij een leidende rol hebben kunnen spelen in het ontwikkelen van de TCAN specificatie. Wij zijn ervan overtuigd dat het verzamelen van data de analysemogelijkheden van trailers zal verbeteren en daarmee ook de efficientie en veiligheid van vloten zal vergroten.

WABCO’s Product line Leader Mechatronics, Mark Cuyx, zegt: “Wij zijn trots om het leiderschap van dit innovatieve initiatief te kunnen delen omdat het ten goede zal komen aan vlootbeheerders. Door het instellen van deze standaard voor zulke essentiele data zullen transport professionals veiligheid van hun voertuigen en operationele efficientie kunnen verbeteren.”

Haldex’s Chief Enigneer – Systems, Dudley Harrison gaat verder: “Haldex is verheugd betrokken te zijn bij het initiatief. Het zal de complexiteit verminderen en een beter inzicht geven aan zowel vloten als telematica aanbieders.”

Peter Sijs, Services/Sourcing Operations Leader van TIP Trailer Services stelt: “Het is geweldig om te zien dat de 3 grote EBS fabrikanten het eens zijn over een industriestandaard. Door middel van deze norm zijn wij in staat, onafhankelijk van de ECU, data te lezen en te analyseren. Dit geeft ons de gelegenheid om de prestatie en de gezondheid van een voertuig te vergelijken, tussen eenheden en zelfs vloten.” Het TCAN protocol kan worden gedownload van http://www.trailercan.org en zal tijdens de bekendmaking van de eerstvolgende hardware/software worden geimplementeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer