Ga naar hoofdinhoud

Tevva wil accu’s elektrische truck laten recyclen

De Britse voertuigfabrikant Tevva timmert lekker aan de weg. Het heeft een strategische overeenkomst gesloten met Ecobat, actief in accurecycling. Tevva wil samen met Ecobat werken aan de reparatie, het hergebruik en de recycling van zijn lithium-ion accu’s. Het partnerschap begint met een proeffase van 12 maanden voor first-life accubeheer, met de mogelijkheid om uit te breiden naar aanvullende oplossingen voor energieopslag en recycling.

In het geval dat zich tijdens de levensduur van het voertuig een probleem voordoet, zal Ecobat ervoor zorgen dat de door Tevva zelf geassembleerde lithium-ion accu’s worden behandeld, gediagnosticeerd en gerepareerd volgens de meest effectieve en milieuvriendelijke methoden.

Tevva zet zich in voor de principes van de ‘circulaire economie’, zero waste en kostenbesparing bij het beheer van het duurste onderdeel van haar elektrische trucks – de lithium-ion batterij. Door een beroep te doen op de wereldwijde accu-experts Ecobat toont het bedrijf zijn inzet om klanten de beste en snelst mogelijke service te bieden en tegelijkertijd de potentiële impact op het milieu te minimaliseren. 

“Tevva streeft ernaar de best mogelijke klantenservice te bieden en tegelijkertijd een circulaire benadering van accubeheer te bevorderen”, aldus Tevva-oprichter en CEO Asher Bennett. “Door dit strategische partnerschap aan te gaan met Ecobat, een bedrijf met bewezen referenties in het minimaliseren van afval, het respecteren van hulpbronnen en het respecteren van zeldzame aardmetalen, laten we onze klanten weten dat we achter hen staan in het ergste geval, terwijl we ook een verantwoordelijke bedrijfsburger zijn door ons voor te bereiden op het einde van de levensduur van accu’s.”

“Ecobat is verheugd om samen te werken met een bedrijf als Tevva, een bedrijf dat zich inzet voor efficiënt, effectief en duurzaam grondstoffenbeheer, om de levenscyclus van hun lithium-ionaccu’s te verlengen”, zegt Tom Seward, EU Key Accounts Director bij Ecobat. “De samenwerking met pioniers als Tevva om hun accubeheer te ondersteunen geeft Ecobat de mogelijkheid om zijn voetafdruk van lithium-ion-recycling uit te breiden en de circulaire energie-economie te bevorderen.

De 7,5 ton batterij-elektrische truck van Tevva is onlangs in massaproductie gegaan in de fabriek van het bedrijf in Londen. De Tevva-truck kan met een accupakket van 105 kWh tot 140 mijl (227 kilometer) rijden op één lading en is bruikbaar voor last-mile en stedelijke leveringsvloten. Deze zal worden gevolgd door een waterstof-elektrische truck van 7,5 ton, die profiteert van een waterstof range-extender die het bereik van het voertuig vergroot tot 570 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer