VIDEO – De REE P7, alweer een nieuwe elektrische distributietruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – De REE P7, alweer een nieuwe elektrische distributietruck

REE Automotive Ltd uit Israël gebruikt de tech-beurs CES in Las Vegas om haar nieuwe modulaire platform P7 te presenteren als elektrische distributietruck. In het eerste kwartaal van dit jaar worden de eerste prototypes vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens ingezet in veldtesten.

De P7 is gebaseerd op het modulaire elektrische platform waarvan REE er meerdere heeft. De P7 heeft een totaalgewicht, afhankelijk van de aandrijflijn, van 4,5 tot 7,5 ton en kan door zijn vlakke vloer 35 procent meer pakketten meenemen dan een vergelijkbaar voertuig met een verbrandingsmotor. Het laadvermogen bedraagt maximaal 4.000 kg.

De batterijcapaciteit van de P7 bedraagt maximaal 120 kWh en het vermogen bedraagt 100 kW per wiel, want elk wiel heeft zijn eigen elektromotor. De wielen, er is keuze uit enkel sturende voorwielen of ‘all-wheel steer’, kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. De draaicirkel bedraagt 12, 2 meter.

Het modulaire P7-platform is ontworpen om de ontwikkelingstijd van elektrische bedrijfsvoertuigen drastisch te vereenvoudigen en is geoptimaliseerd voor fleetowners die hun eigen bedrijfswagenmerk willen creëren. Dat geeft hen de mogelijkheid een uniek design te hebben en zich te onderscheiden met de REE-configuratie en de laagste TCO dankzij Battery as a Service, Data-as-a-Service en de REEcorner-swap, het verwisselen van één wielhub als dat nodig is. Op weg naar de productie heeft REE vorig jaar belangrijke leveranciers als American Axle & Manufacturing (AAM) aangewezen voor de levering van hoogwaardige elektrische aandrijfeenheden en Brembo voor de gezamenlijke ontwikkeling en levering van het remsysteem. 

Daniel Barel, medeoprichter en CEO van REE Automotive: “Het P7-platform is van het grootste belang voor het ontwerp, de veiligheid en de functionaliteit van bedrijfsvoertuigen. Trouw aan onze visie van volledige modulariteit en veelzijdigheid, kan dit platform in verschillende formaten worden geconfigureerd en geoptimaliseerd voor een specifieke toepassing en gebruikssituatie. De P7 zal gebruik maken van REE-Hitachi’s Data en Application as-a-service mogelijkheden om intelligentie en bruikbare informatie over wagenparkactiviteiten te initialiseren. Wagenparkbeheerders krijgen  volledig inzicht in de configuratie van hun voeruigen, waardoor ze sneller op de markt kunnen worden gebracht, de totale eigendomskosten kunnen verlagen en een reeks services voor de levenscyclus kunnen aanbieden.”

De P7 zoals te zien in de video en op foto’s is 7,6 meter lang en 2,4 meter breed. Met zijn grootste batterijpakket moet de P7 600 km aan actieradius kunnen halen en is een technische maximumsnelheid van 130 km/h mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer