VIDEO – Eerste elektrische veegwagen is voor Van Doorn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Eerste elektrische veegwagen is voor Van Doorn

Van Doorn uit Geldermalsen ontving donderdag 29 april van importeur Terberg Matec Nederland de sleutels van de nieuwe elektrische veegwagen: de V65e. Van Doorn heeft hiermee een primeur te pakken. Het is de allereerste 100 procent elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland en een van de 15 eerste in Europa.

De V65e is de eerste 100 procent elektrisch aangedreven veegwagen in Nederland. De wagen is maximaal duurzaam en CO2 neutraal. Hij is emissieloos en maakt de buitenruimte fluisterstil schoon. Dat maakt hem ook zeer geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom. De veegwagen heeft een zuigsysteem waar patent op rust, is even krachtig als dieselaangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar, zowel voor het lichte veegwerk (straatvuil), als voor het zware veegwerk in de wegenbouw. Terberg Matec Nederland importeerde en leverde de V65e aan Van Doorn. De veegwagen werd opgebouwd bij Bucher Municipal in Dorking.

Met de aanschaf van deze V65e elektrische veegwagen zet Van Doorn naar eigen zeggen een belangrijke stap voorwaarts op de groene, duurzame weg. Deze elektrische veegwagen bespaart op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk wil Van Doorn overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Daarnaast overweegt Van Doorn nog de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

Circulair bouwen, energietransitie en klimaatadaptatie zijn de komende jaren centrale thema’s in de bouwsector. Het verduurzamen en vergroenen van de buitenruimte ziet Van Doorn als een gezamenlijke opgave van ons allemaal. Het bedrijf hoopt met deze innovatieve investering anderen te stimuleren om ook de groene weg op te gaan.

Van Doorn zal de V65e inzetten op haar eigen onderhoudscontracten. Daarnaast is de V65e te huur. Er is al veel belangstelling getoond voor deze duurzame elektrische veegwagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer