Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Hiab introduceert BodyWorks en T-Body

Hiab introduceert op de Bauma twee nieuwe modulaire installatiesystemen voor vrachtwagencarrosserieën, Hiab BodyWorks voor zware kranen en Hiab T-Body voor de HIAB T-serie lichte kranen. De modules zijn voorgefabriceerd en verkorten de installatietijden en -kosten voor carrosserieën. Beide zijn op basis  een boutconstructies met gemakkelijk te verwijderen en te vervangen onderdelen.

“Als klanten een kraan kopen, willen ze die zo snel mogelijk op de weg hebben, terwijl carrosseriebouwers zo veel mogelijk klanten willen bedienen. Ons nieuwe modulaire installatiesysteem voor vrachtwagencarrosserieën verkort de installatietijd aanzienlijk en dankzij de bout-constructie gaat de installatie sneller en is het onderhoud makkelijker”, zegt Marcel Boxem, Director Heavy Loader Cranes & FrameWorks van Hiab.

Hij vervolgt: “Met Hiab FrameWorks hebben we de installatietijden van de frames voor onze zware kranen met 75 procent verkort en nu verkorten we de benodigde installatietijd voor carrosserieën met 75 procent. Met behulp van T-Body kan compleet voorgemonteerde laadbak inclusief  een lichte kraan uit de HIAB T-serie in slechts vier uur worden geïnstalleerd.”

Hiab BodyWorks kan de installatietijd van de voertuigcarrosserie met 75 procent inkorten. De carrosserie is ook aanzienlijk lichter, zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid van de onderdelen. De gewichtsbesparing kan worden gebruikt om een extra last te dragen of minder energie te verbruiken bij onvolledige belasting.

Het BodyWorks-concept is gebaseerd op drie belangrijke modules: kopschotten, wielkastmodules en achtersecties. Elke carrosserie vereist ook andere onderdelen, zoals kantbalken, dwarstraverses, bevestigingspunten en de vloer. Ook is er een uitgebreid assortiment van  opties en accessoires verkrijgbaar, waaronder gereedschapskisten, spatborden, opstappen, werkverlichting en breedteborden. Klanten kunnen kiezen uit drie basis pakketten, afhankelijk van de gewenste accessoires.

Hiab BodyWorks is alleen compatibel met Hiab FrameWorks, het voorgefabriceerde, installatieklare subframe dat de installatietijd van het frame tot wel 75 procent verkort. De installatie wordt uitgevoerd in het fabrieksinstallatiecentrum van HIAB in Meppel, Nederland, dat alle Europese klanten bedient.

De Hiab T-Body wordt geleverd als kant-en-klare kit aan dealers en carrosseriebouwers en kan daar in slechts vier uur vakkundig worden geïnstalleerd. Het gestandaardiseerde modulaire ontwerp verlaagt de kosten dan ook substantieel.

De T-Body kan worden gebruikt voor de installatie van alle T-009- tot T-038-kranen op een chassis van L2- en L3-lengte. De T-kraan kan in elke hoek worden geïnstalleerd, en het subframe bevat een geïntegreerde steunpootbalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer