VIDEO – Hyperloop kan nu van baan wisselen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Hyperloop kan nu van baan wisselen

Hardt Hyperloop onthulde vorige week het eerste Europese hyperloopsysteem voor persoenen- en goederentransport tijdens haar ‘Grand Reveal’ evenement. De nadruk ligt hierbij op de revolutionaire hyperloop baanwisseltechnologie. Nu het volledige systeem werkend is, maakt Hardt zich klaar voor het volgende, grotere, ambitieuze project.

Het eerste Europese hyperloopsysteem is voltooid waarin alle essentiële elementen die noodzakelijk zijn voor de werking van de hyperloop zijn getest, inclusief een revolutionaire hyperloop-baanwisseltechnologie. De wissel stelt hyperloopvoertuigen in staat om van de ene naar de andere buis te wisselen, zonder gebruik te maken van bewegende onderdelen in het voertuig of in de baan. Hierdoor kunnen voertuigen hun hoge snelheid behouden en naadloos van route wisselen door in- en uit te voegen in het netwerk.

“Na 2 jaar ontwikkeling en hard werken zijn we de eerste in Europa die een volledig functioneel hyperloopsysteem hebben neergezet, inclusief een nog nooit eerder aangetoonde technologie voor het wisselen van banen op hoge snelheid. Met name door deze technologie kunnen wij het hyperloopnetwerk realiseren in de nabije toekomst”, zegt Mars Geuze, CCO van Hardt Hyperloop.

Het voltooien van het hyperloopsysteem werd mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking tussen Hardt Hyperloop en haar internationale partners. Onder meer Tata Steel, Nederlandse organisaties Royal BAM Group en Goudsmit, Duitse organisaties Busch and Continental, het Italiaanse Prysmian Group, en het Zweeds-Zwitserse ABB speelden hierin een grote rol. Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop: “Het is fantastisch om te zien hoe ons netwerk van partners zich heeft uitgebreid tot over het hele continent. Het past volledig in de Europese identiteit en we bij de realisatie van het European Hyperloop Center gaan we hierin nog een stap verder.”

Naast de samenwerking met partners wordt Hardt ook ondersteund door investeringen vanuit EU-organisaties, met in het bijzonder EIT InnoEnergy – de EU-gemeenschap voor innovatie in duurzame energie in Europa, ondersteund door het European Institute of Innovation and Technology.

Naast de feestelijke bekendmaking van de behaalde resultaten, maakt Hardt Hyperloop ook nieuwe informatie bekend over de realisatie van hun volgende fase – het European Hyperloop Center. Het Center, welke onder andere een grote R&D-workshop en een experience center omvat, heeft als voornaamste faciliteit een baan van 3 kilometer waarmee de voertuigen van Europese hyperloopbedrijven op hoge snelheid getest kunnen worden. Daarmee zullen de faciliteiten van het Center aan de basis liggen voor de standaardisatie van Europese hyperloopinfrastructuur en -technologie. Het bedrijf kan daarbij op de steun rekenen van gerenommeerde leiders vanuit de industrie, waaronder consortiumpartner Royal IHC. Er wordt op dit moment gezocht naar een geschikte locatie in Europa voor het Center, dat naar verwachting in twee jaar operationeel is.

Onder de meer dan 250 bezoekers van het evenement waren onder andere de voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie (FME), Ineke Dezentjé, de Eurocommissaris voor transport, Violeta Bulc, en de minister van infrastructuur en waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen.

Hardt Hyperloop werkt onvermoeid door om de mobiliteits- en transportindustrie te verduurzamen met een innovatieve modaliteit waarmee personen en goederen op hoge snelheid kunnen worden vervoerd. Hardt en haar partners leiden momenteel de realisatie van het Europese Hyperloop Netwerk – een netwerk dat het Europese continent verkleind met non-stop verbinding die dwars over de landgrenzen gaan en verre Europese steden dichtbij maken.

Hyperloop is een netwerk van buizen op lage druk waarin autonome voertuigen zowel passagiers als vracht op hoge snelheid direct naar hun eindbestemming vervoeren. De combinatie van het magnetische zweefsysteem en de lage druk maken het mogelijk om zeer snel te reizen met minimaal energieverbruik, waardoor het vervoersmiddel snel en duurzaam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer