VIDEO – Is dit de veiligste trailer ooit? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Is dit de veiligste trailer ooit?

ZF, Sioen Industries en Securitas hebben de handen ineengeslagen met Europa’s grootste fabrikant van (bedrukte) schuifzeilen Roland International. Samen willen zij het groeiende probleem van ladingdiefstal uit trailers terugdringen met het nieuwe Intrudor Detection systeem. Ze hebben een slim, uit meerdere lagen bestaand dekzeil ontwikkeld met geïntegreerde geleidbaarheid. Het systeem kan worden aangebracht op deuren, zijkanten en daken voor een 360-graden trailerbeveiliging en is compatibel met koelopleggers, plywood kastenwagens, containers en schuifzeilopleggers. Het stand-alone ontwerp maakt het geschikt voor toepassing op zowel nieuwe als bestaande opleggers.

Ladingdiefstallen nemen systematisch toe. Uit een rapport van BSI Supply Chain Services and Solutions blijkt dat 86 procent van alle ladingdiefstallen in Europa betrekking heeft op goederen die uit vrachtwagens worden gestolen. Dergelijke diefstallen hebben niet alleen gevolgen voor de leveringen aan klanten, maar hebben ook nadelige gevolgen voor eigenaren van wagenparken – van beschadigde trailers en vrachtwagens tot stilstand en hogere verzekeringskosten.

In lijn met de missie van Roland ‘to improve how the world moves cargo’, hebben ze een slimme en innovatieve 360-graden Trailer Security-oplossing ontwikkeld voor koelopleggers, plywood kastenwagens, containers en schuifzeilopleggers. ZF stuurt de technologie aan via de geavanceerde fleet management-oplossing van het merk Transics – TX-Trailerguard. Deze oplossing kan worden gecombineerd met een andere toonaangevende technologie van ZF die optimale veiligheid biedt – het Wabco OptiLock ELB-Lock. Dit draadloze elektrische deurvergrendelingssysteem dat op afstand de trailerdeuren controleert en bedient, is voorzien van diverse real-time sensoren en alarmen.

Sean Spelman (Bestuurslid en hoofd van Product & Technologie Cargo Control Company) zegt: “Door onze toonaangevende Schuifzeil technologie te combineren met de productkennis van Sioen, de digitale geavanceerde oplossingen van ZF en de 24/7 ondersteuning door Securitas, zijn we in staat om een unieke oplossing voor trailerbeveiliging te leveren. Meer nog, het pakt één van de grootste uitdagingen in de transportsector aan! We zijn er trots op dat we erkend worden door andere prominente spelers in de markt voor onze innovatieve schuifzeil oplossingen en uitstekende duurzaamheid onder alle omstandigheden.” Frederik Vroman (Sioen Sales en Business Development Manager) voegt daaraan toe: “Ik ben verheugd dat we samen met onze partners deze innovatieve oplossing ontwikkelen om wagenpark eigenaren te helpen de veiligheid van hun lading te verhogen.” Hij vervolgt: “Sioen is al meer dan 15 jaar bezig met het beveiligen van trailers tegen ladingdiefstal. Dit is een mijlpaal voor ons.”

Intrudor Detection systeem is een volledig operationele oplossing die getest is door toonaangevende transportbedrijven zoals H. Essers, Wallenborn en Soncotra.

H. Essers investeert al jaren fors in high security oplossingen, met vandaag meer dan 1000 speciale beveiligingseenheden. Christopher van den Daele (Business Unit Manager H. Essers) licht hun aanpak van ladingbeveiliging toe: “Op het vlak van beveiliging zijn er eigenlijk drie zaken om rekening mee te houden. Ten eerste is er de selectie van de hardware. We moeten ervoor zorgen dat we de juiste hardware hebben om een probleem te detecteren op het moment dat het zich voordoet. Ten tweede is er de software. Zodra je begint te detecteren naar die problemen in de vloot, bijvoorbeeld de posities, deursensoren en meer, moeten we in staat zijn om die gegevens in een gebruiksvriendelijk formaat aan de eindgebruiker te presenteren. Ten derde moeten we de probleem detectieprocessen aanpakken en bepalen hoe we het probleem zelf moeten aanpakken. Daartoe bieden we klanten een control tower die de lading 24/7 bewaakt en waar nodig toegang tot een Europees interventienetwerk voor incidentbestrijding.”

Het wereldwijde bedrijf Wallenborn is ook een specialist in het aanbieden van intermodale transportoplossingen en geïntegreerde supply chain logistiek. Zij streven ernaar toegankelijke, volledig beveiligde oplossingen te bieden voor hun trucks en trailers. Donald Schaap (Operations Manager Wallenborn) legt uit: “Samen met onze partner ZF proberen we de criminaliteit altijd een stap voor te blijven. Het gaat niet alleen om de hardware. Software, training en eventuele interventies maken ook deel uit van het geheel.”

Roland International levert een Plug & Play-kit met montage-instructies – klaar om aangesloten te worden op bestaande telematicasysteem voor trailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer