VIDEO – Rijkswaterstaat strooit met elektrische MAN TGM • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Rijkswaterstaat strooit met elektrische MAN TGM

Voor de bestrijding van de gladheid die met het winterweer aan het begin van het weekend ons land teisterde zette Rijkswaterstaat honderden strooiwagens in. Een daarvan was wel heel bijzonder: een geheel elektrische MAN TGM.

Rijkswaterstaat heeft, in samenwerking met de Jong Zuurmond, de primeur dat voor het eerst op het Europese vaste land een volledige elektrische en zelfvoorzienende strooiwagen wordt ingezet voor de gladheidbestrijding. Met de komst van deze nieuwe strooiwagen gaat Rijkswaterstaat ervaren of elektrische voertuigen vaker hiervoor ingezet kunnen worden. De elektrische strooiwagen sluit volledig aan bij de ambitie van Rijkswaterstaat om ook in de gladheidbestrijding duurzaam te werken. Dit doen we al door onder andere minder en gerichter te strooien en meer geautomatiseerd te strooien en nu dus ook met een elektrische strooiwagen.

Rijkswaterstaat stond afgelopen weekend paraat om met 546 strooiwagens (die zo nodig kunnen worden voorzien van een sneeuwschuiver) en 350 sneeuwschuivers, 1200 mensen en ruim 200 miljoen kilo zout de strijd aan te gaan tegen winterse omstandigheden op de weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer