VIDEO – Thermo King introduceert Advancer koelmachine • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Thermo King introduceert Advancer koelmachine

Thermo King heeft donderdag de Advancer geïntroduceerd, een nieuwe koelmachine met een paar opmerkelijke kenmerken. Zo heeft de Advancer een volledig variabele luchtstroom, een brandstofverbruik dat 30 procent lager ligt en een pull down die 40 procent lager ligt. Thermo King belooft voor de Advancer een terugverdientijd van 24 maanden.

De Advancer range bestaat uit drie verschillende versies: de A-360, A-400 en A-500. De Advancer range is volledig nieuw ontworpen en biedt volgens Thermo King een nieuwe standaard als het gaat om prestaties, temperatuurregeling en vlootconnectiviteit.

“Al 80 jaar, gedurende ons hele bestaan, zijn we aan het innoveren om aan de behoeften van de klant te voldoen en deze te overtreffen, de efficiëntie te verbeteren en de ecologische voetafdruk van onze producten te verminderen”, aldus Francesco Incalza, CEO van Thermo King Europe, Middle East en Africa. “Vandaag voegt Advancer nog een mijlpaal toe aan onze geschiedenis. Met de introductie van Advancer laten we zien wat er in onze branche mogelijk is. Dit is onze visie op de toekomst van de trailerkoeling, en deze toekomst is nu voor onze klanten.”

“Met Advancer gingen we terug naar de tekentafel en vroegen ons af hoe de toekomst eruit ziet”, zei David O’Gorman, senior productmanager, Thermo King bij de presentatie. “We vroegen klanten om ons te vertellen wat ze nodig hadden om beter te werken, om meer business te genereren en om hun operationele kosten te verlagen. Het resultaat is een gamechanger, een oplossing waar onze klanten volgens ons op zitten te wachten.”

Thermo King heeft de Advancer uitgebreid getest, onder meer in Australië.  De praktijkproeven met de units van de Advancer range hebben volgens Thermo King aangetoond dat Advancer een tot 40 procent snellere pull down heeft en tot 30 procent zuiniger is dan het marktgemiddelde.

“Onze veldproeven hebben meer dan 1 miljoen kilometer afgelegd in verschillende klimaatzones en hebben tienduizenden bedrijfsuren geteld in diesel- en elektrische modi”, voegt O’Gorman  toe.  “Ze hebben woestijnen doorkruist, op grote hoogte geopereerd, op veerboten gereisd om de zeeën over te steken en op treinen voor intermodaal vervoer. Tijdens de tests bleken de Advancer-units probleemloos te werken.”

In het nieuwe ontwerp is rekening gehouden met de verwachtingen van de klanten, die vanaf het begin in detail zijn verzameld en in het ontwerp zijn verwerkt. Als gevolg daarvan bevat Advancer onder meer de volgende functies:

  • Volledig variabele luchtstroom die kan worden geregeld voor elke rit en lading, en die onafhankelijk is van het motortoerental van de eenheid. Dat gebeurt met 48v hybride technologie, waarmee de luchtstroom kan worden geregeld precies zoals het nodig is.
  • 30 procent lager brandstof- en elektriciteitsverbruik, dat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk en motoren met 50 procent minder uitstoot dan het maximum dat is toegestaan volgens de meest recente emissienormen.
  • Elektronische motortoerentalregeling op de A-400 en A-500 units, waardoor ze de eerste units op de markt zijn die volledige transparantie geven over het brandstofniveau en het brandstofverbruik. De gegevens over het brandstofverbruik worden geregistreerd, weergegeven en op afstand beschikbaar gesteld via telematica.
  • Lagere onderhoudskosten en een verbeterde onderhoudsvriendelijkheid in vergelijking met de voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, de brandstof, de accu en de prestaties van andere belangrijke onderdelen. Thermo King spreekt van 60 procent minder onderhoud dat nodig.
  • Toekomstige stroomvoorziening die eenvoudig gebruik kan maken van diesel of walstroom. Zonnepanelen is ook mogelijk, net als energie van een as. Thermo King heeft al aangekondigd daarin samen te werken met BPW. Dat systeem moet half 2021 op de markt komen. Daarmee moet in distributie een dag lang zero-emissie gekoeld kunnen worden.
  • Een intelligent wagenparkbeheer als standaard kenmerk, waarbij Advancer als eerste unit 2 jaar volledige telematicaconnectiviteit in de aankoopprijs heeft.

Er komt binnen afzienbare tijd ook een PIEK-versie van de Advancer-range.

De Advancer units worden geproduceerd in de Thermo King’s zero waste to landfill fabriek in Galway, Ierland. De nieuw ontworpen, ultramoderne productielijn verbruikt 60 procent minder energie dan het productieproces van eerdere Thermo King trailer producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer