VIDEO – Vluchtelingen reizen in bulkoplegger vol kalk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Vluchtelingen reizen in bulkoplegger vol kalk

Donderdagochtend zijn negen vluchtelingen op het nippertje van de verstikking gered. Het negental zat in de laadbak van een vrachtwagen die een lading kalk vervoerde. Ze dachten onderweg te zijn naar Groot-Brittannië.


 

De chauffeur was donderdag in de Franse stad Duinkerke vertrokken. Toen hij stopte op het parkeerterrein in Groot-Bijgaarden hoorde hij geklop uit de tank. De man bel wegpolitie, die de vluchtelingen uit de vrachtwagen wist te halen in Anderlecht.

De negen verkeren in goede gezondheid, maar waren wel bijna gestikt door de kalk in de vrachtwagen. De vluchtelingen wisten niets af van het traject van de chauffeur, want ze dachten onderweg te zijn naar Groot-Brittannië.

Voor de camera van de VTM blijkt dat de vluchtelingen nog niet goed door hebben dat de reis voorbij is. “Wij gaan naar Groot-Brittannië, naar Londen”, zeggen ze voor de camera. De vluchtelingen probeerden ook uit te leggen dat ze veel moesten hoesten in de laadbak. Daarnaast maakte een vluchteling duidelijk hoe ze de vrachtwagenchauffeur lieten weten dat ze in de truck zaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer