Air Liquide en TotalEnergies gaan 100 waterstofstations voor trucks bouwen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Air Liquide en TotalEnergies gaan 100 waterstofstations voor trucks bouwen

Air Liquide en TotalEnergies gaan een joint venture oprichten om een netwerk van waterstofstations voor trucks te ontwikkelen op de belangrijkste Europese transportcorridors.

De partners willen meer dan 100 waterstofstations installeren op belangrijke Europese wegen – in Frankrijk, Benelux en Duitsland – in de komende jaren. Deze stations, onder de merknaam TotalEnergies, zullen zich bevinden op belangrijke strategische corridors.

Deze overeenkomst zal leiden tot de oprichting van een belangrijke speler op het gebied van waterstofoplossingen en bijdragen tot het CO2-vrij maken van het wegvervoer in Europa. De twee bedrijven zullen hun knowhow en expertise op het gebied van infrastructuur, waterstofdistributie en mobiliteit combineren.  Air Liquide zal bijdragen met haar technologische expertise en haar beheersing van de gehele waterstofwaardeketen. TotalEnergies brengt zijn expertise in de exploitatie en het beheer van stationsnetwerken en de distributie van energie aan BtoB-klanten.

De gemeenschappelijke onderneming, die gezamenlijk zal worden beheerd door Air Liquide en TotalEnergies, zal investeren, bouwen en deze stations exploiteren, alsook waterstof op de markt aankopen en aan haar transportklanten leveren.

Matthieu Giard, Vice President en Lid van het Uitvoerend Comité van de Air Liquide Groep, die toezicht houdt op de waterstofactiviteiten, benadrukt: “Waterstof biedt duidelijke voordelen voor zware mobiliteit. Om het te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk de ontwikkeling van tankinfrastructuur te versnellen en voertuigfabrikanten en vervoerders een voldoende dicht netwerk van stations aan te bieden. Het is precies de ambitie van deze joint venture, die zal profiteren van de complementaire expertise van Air Liquide en TotalEnergies.

De twee partners plannen de oprichting van hun joint venture in 2023, onder voorbehoud van de voltooiing van de de passende contractuele documentatie en de ontvangst van de nodige reglementaire goedkeuringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer