Bosch samen met Powercell voor productie fuel-cellpakketten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bosch samen met Powercell voor productie fuel-cellpakketten

Automotiveleverancier Bosch heeft een samenwerking gesloten met het Zweedse Powercell om samen fuel-cell pakketten te gaan ontwikkelen. Bosch ziet waterstof als de brandstof voor de toekomst, vooral voor trucks en bestelauto’s.

Bosch en Powercell gaan samen de PEM fuel cell verder ontwikkelen zodat hij samen met Bosch andere waterstofcomponenten in 2022 in productie kan gaan. De brandstofceltechnologie kan volgens Bosch bepalend zijn voor de toekomst; het verwacht dat 20 procent van alle elektrische voertuigen in 2030 voorzien zijn van een brandstofcel.

In de brandstofcel wordt waterstof omgezet in elektriciteit, waarmee een elektromotor kan worden aangedreven dan wel een accupakket kan worden gevoed. Door het combineren van twee of meer fuel cells in een pakket (of een stack) kunnen alle mogelijke voertuigen van waterstoftechnologie worden voorzien, van personenauto’s tot zware trucks. Bosch is onder meer partner van Nikola, dat in 2023 op de markt wil komen met waterstoftrucks in Amerika en Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer