Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Hyundai betreedt Amerikaanse markt met HDC-6 concepttruck

Hyundai presenteerde maandag op de North American Commercial Vehicle Show (NACV) haar HDC-6 Neptune concept waterstoftruck. De NACV markeert de start voor Hyundai op de Amerikaanse truckmarkt. Tegelijk met de HDC-6 Neptune laat Hyundai Translead (HT) een concepttrailer zien die wordt gekoeld met een cryogeen systeem met vloeibare stikstof.

Truck en trailer samen zijn volgens de visie van Hyundai de richting voor transport in Amerika en de rest van de wereld.

Eerder al liet Hyundai haar plannen zien voor de Xcient H2 in Europa, nu is de HDC-6 Neptune de start van Hyundai’s fuelcell truckconcept in de VS. Topman Edward Lee benadrukte dat ook in de VS Hyundai Motor Corporation op zoek is naar partners om een waterstof ecosysteem voor de transportsector op te zetten. Dat maakt het voor transportbedrijven mogelijk om zo ‘groen’ mogelijk te rijden, voor Hyundai is het een kans voet aan de grond te krijgen in de drukke Amerikaanse bedrijfsautosector.

De HDC-6 Neptune Concept en NItro ThermoTech trailer doen samen denken aan de oude stoomtreinen die van 1936 tot 1959 in de VS gebruikt werd. Er is een heel designteam losgelaten op zowel de buiten- als de binnenkant van de Neptune, maar specificaties van de aandrijflijn maakte Hyundai tot op heden nog niet bekend.

Hyundai Translead presenteert op de NACV de Nitro ThermoTech concept trailer, speciaal voor het gekoelde transport van goederen. Koelen en behouden van temperatuur is makkelijker dan met conventionele koelsystemen. Tevens zijn er nieuwe technieken gebruikt bij de bouw van de trailer, onder meer met schuimwandpanelen uit één stuk. Voor de koeling wordt een cryogeen systeem met vloeibare stikstof gebruikt.

“Dit concept voor gekoelde opleggers betekent een belangrijke vooruitgang in onze voortdurende toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Bongjae Lee, Chief Executive Officer van Hyundai Translead. “Door de ontwikkeling van innovatieve technologie helpt Hyundai Translead de klimaatverandering aan te pakken. De HT Nitro ThermoTech vermindert de uitstoot van vervuilende stoffen in het transport en zorgt tegelijkertijd voor een betrouwbaar en effectief transport van koelketenvoedsel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer