Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Hyzon, alweer een nieuwe waterstoftruckfabrikant

Hyzon Motors Inc. is de naam van een nieuwe autofabrikant die uitsluitend voertuigen op waterstof wil aanbieden. Personenauto’s, bussen, bestelauto’s, trucks, het komt er allemaal aan. Het nieuwe bedrijf vertrouwt daarbij op zelf ontwikkelde aandrijflijnen van Horizon Fuel Cell.

En dat maakt het interessant, want Horizon Fuel Cell is een uit Singapore afkomstig bedrijf dat zich al sinds 2003 bezighoudt met elektrische energie uit brandstofcellen. In die hoedanigheid is het ook al betrokken als leverancier voor diverse OEM’s, zo vertelt oprichter van Horizion George Gu, nu tevens CEO van Hyzon.

Hyzon Motors gaat vanuit de VS opereren maar wil FCEV voertuigen in alle klassen over de hele wereld gaan verkopen. Klinkt ambitieus, maar met een presale van de trucks en de belofte dat die in november 2020 op de weg moeten zijn moet Hyzon serieus aan de slag wil het project niet al binnen een jaar tegen de eerste teleurstelling aan lopen. Een zware truck in de uitvoeringen 6×4 trekker, 6×4 rigid en 8×4 rigid (40-80 ton totaalgewicht) moeten worden voorzien van een brandstofcel met elektromotoren goed voor 150 kW, 200 kW of 370 kW. De (slaap)cabines zien er al interessant uit maar komen vooralsnog uit de computer.

Distributietrucks (6-20 ton) zouden in Q1 van 2021 beschikbaar moeten zijn, een 6 meter lange bestelauto met een actieradius van circa 700 km moet een kwartaal later op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer