Frankrijk zet vol in op waterstof • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk zet vol in op waterstof

Waterstof is volgens Frankrijk de brandstof om het land weer uit de economische crisis als gevolg van de COVID-19 pandemie te krijgen. Er is een plan om 24 miljard euro te investeren in de transitie naar waterstof.

Met dat geld moet het mogelijk zijn om mobiliteits- en industriesectoren in 2030 niet meer op fossiele brandstoffen te laten, maar op waterstof. Een groep industrieën met de welluidende naam Association Française pour l’Hydrogène et les Piles à Combustible (AFHYPAC) heeft een omvangrijk plan gepresenteerd. Onderdeel daarvan is de opzet van een landelijk dekkend tankstationnetwerk, waar ook duidelijk gekeken is naar internationale corridors. Volgens AFHYPAC moet het mogelijk zijn in 2030 700.000 ton (zo goed als) groene waterstof te produceren. Onder meer met 7GW elektrolysers, maar ook door thermolyse uit biomassa.

Het rapport van AFHYPAC is hier (in het Frans) te lezen

Eén reactie op “Frankrijk zet vol in op waterstof

  • Erik van Stokkom

    Heel mooie ontwikkeling, maar er is nog een lange weg te gaan. Voordat je misschien denkt dat er straks een hoop waterstof extra beschikbaar komt, even in perspectief: Frankrijk wil dus over tien jaar bijna net zoveel groene waterstof produceren als Nederland nu maakt met aardgas. Het gaat dus om verduurzaming van een deel van de huidige productie. Ik ben benieuwd waar Frankrijk de duurzame elektriciteit vandaan haalt. Nieuwe kerncentrales?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer