Ga naar hoofdinhoud

Fuso gaat einde dit decennium waterstoftrucks produceren

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC, kortweg Fuso) is van plan aan het einde van dit decennium te starten met de serieproductie van trucks met een brandstofcel. In 2039 wil Fuso al zijn trucks CO2-neutraal hebben. Donderdag presenteerde Fuso de eCanter F-Cell.

Fuso is klaar om de vermindering van de CO2-uitstoot te versnellen door aan het einde van dit decennium te starten met de serieproductie van brandstofceltrucks. Op de Tokyo Motor Show van 2019 onthulde Fuso de Vision F-CELL, een lichtgewicht brandstofcel conceptvrachtwagen. Dat concept is verder uitgewerkt in het de eCanter F-Cell, een light-duty truck die donderdag in Kawasaki werd voorgesteld. Het voertuig maakt gebruik van hogedrukwaterstof, waardoor tot 300 km kan worden gereden en de vultijd drastisch kan worden teruggebracht tot minder dan 10 minuten.

Fuso is onderdeel van de Electro Mobility Group van Daimler en zal dan ook haar steentje bijdragen aan het ontwikkelen van elektrische en waterstofvoertuigen binnen de groep. Voor het eigen merk komen er naast de volgende eCanter ook elektrische varianten van trucks in andere segmenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer