Het grootste openbare waterstoftankstation van Europa staat in Doetinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Het grootste openbare waterstoftankstation van Europa staat in Doetinchem

Op industrieterrein Wijnbergen in Doetinchem is sinds half december het grootste openbare waterstoftankstation van Europa gevestigd. Het waterstoftankstation wordt geëxploiteerd door Kuster Energy. Met ingang van deze week is het tankstation operationeel.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt door Omgevingsdienst Achterhoek, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Gemeente Doetinchem en Provincie Gelderland om het waterstoftankstation aan de Braamtseweg te realiseren.

Bij het station, gebouwd door Resato International, kunnen voertuigen waterstof tanken onder 350 en 700 bar. Directeuren Paul Kuster en Jan Pieter de Wilde mochten namens Kuster er als eerste gebruik van maken. “Om misverstanden te voorkomen: ja, in Groningen staat een waterstoftankstation dat nog groter is, maar dat staat achter een hek en is niet voor iedereen toegankelijk. Bij ons is dat wel het geval.”

Tegenover Omroep Gelderland vertelde Paul Kuster dat de waterstof nu nog wordt aangeleverd vanuit Antwerpen, waar het vrijkomt bij het productieproces van een chemische fabriek. Kuster streeft ernaar zo snel mogelijk waterstof te leveren uit de regio. “In het gebied Azewijn/Netterden, in de Liemers en in Zutphen zijn initiatieven gaande om grootschalig groene waterstof op te wekken”, zegt Kuster. “We zijn een Achterhoeks bedrijf, dus het zou mooi zijn, ook qua transportkosten, als we waterstof gewoon uit de Achterhoek kunnen halen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer