Hyundai waterstoftruck ook in Oostenrijk de weg op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyundai waterstoftruck ook in Oostenrijk de weg op

De Tiroolse supermarktketen MPreis is van plan haar volledige truckvloot, 42 voertuigen groot, om te zetten naar waterstofvrachtwagens van Hyundai.

Eerder al maakte Hyundai bekend in Zwitersland de weg op te willen met haar waterstoftruck. Hyundai denkt dat in 2030 700.000 vrachtwagens op waterstof op de Europese wegen zullen rijden. Het Koreaanse merk investeert naar verluidt 5,7 miljard euro om productiefaciliteiten te bouwen voor waterstof bedrijfswagens.

Supermarkt MPreis gaat in het Oostenrijkse Völs zelf de waterstof produceren, volgens planning nog dit jaar. Volgend jaar zouden dan drie 26 tons, 471 pk sterke waterstof Hyundai’s moeten gaan rijden in de supermarktdistributie. De Hyundai heeft een verbruik van 8,25 kg op 100 km en heeft een actieradius van 400 km.  In 2027 zou de hele vloot van MPreis moeten zijn overgezet naar waterstof.

Het project van MPreis vindt plaats in het kader van EU-project ‘Demo4Grid’. Hyundai wil met haar waterstoftruck in eerste instantie inzetten op Zwitserland en Oostenrijk, maar mikt net als het Amerikaanse Nikola ook op Noorwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer