Ga naar hoofdinhoud

Isuzu en Honda gaan brandstofcel voor trucks ontwikkelen

Isuzu Motors Limited en Honda R&D, een dochteronderneming van Honda Motor Co. gaan samen onderzoek doen naar de toepasbaarheid van een brandstofcel voor de aandrijflijn van zware vrachtwagens. Dat maakten beide partijen eerder deze week bekend.

Dat Isuzu, zeker in Azië een grote speler op het gebied van vrachtwagens, dat doet is niet verwonderlijk, maar Honda is een nieuwe naam als het gaat om de aandrijving van vrachtwagens. Honda heeft al wel de nodige ervaring met EV en FCEV (Fuel Cell EV) bij personenauto’s.

Er zijn nog enkele problemen die moeten worden aangepakt om het gebruik van de brandstofcel en waterstofenergie populair te maken, waaronder problemen met betrekking tot kosten en infrastructuur, verklaren Isuzu en Honda. Deze kwesties moeten niet alleen door individuele bedrijven worden aangepakt, maar ook uitgebreider via sectorbrede initiatieven. Tegen deze achtergrond streefde Isuzu naar uitbreiding van het assortiment aandrijflijnen van de volgende generatie voor zware vrachtwagens, en Honda streefde naar uitbreiding van de toepassing van zijn FC-technologieën die niet voor personenauto’s werden gebruikt, hetgeen vooruitgang zal betekenen in de richting van de realisatie van een ‘waterstofmaatschappij’. Met dezelfde technologische onderzoeksdoelstellingen bereikten de twee bedrijven een overeenkomst om gezamenlijk onderzoek te doen naar zware waterstof-vrachtwagens.

Isuzu en Honda willen door dit gezamenlijke onderzoek niet alleen realiseren dat klanten schone, geluidsarme, trillingsarme zware vrachtwagens kunnen verwachten, maar ook uitgebreide discussies door de industrie bevorderen, zodat het gebruik van waterstofvrachtwagens en waterstofenergie kan bijdragen aan de toekomstige welvaart van de logistieke sector en alle andere industrieën in de samenleving, en aan de vroege realisatie van de waterstofsamenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer