Loop Energy wil ontwikkeling waterstofvoertuigen versnellen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Loop Energy wil ontwikkeling waterstofvoertuigen versnellen

Loop Energy, een ontwikkelaar en fabrikant van op waterstofbrandstofcellen gebaseerde oplossingen, kondigt hun gezamenlijke marktontwikkelingsovereenkomst aan met Técnicas Reunidas (TR) – een wereldwijde dienstverlener voor investeerders in waterstofinfrastructuur in Madrid, Spanje. Onder deze overeenkomst zullen beide partijen ernaar streven toekomstige kansen veilig te stellen die zowel de waterstofkennis van TR als de brandstofceltechnologie van Loop Energy vereisen.

De initiële reikwijdte van deze gezamenlijke marktovereenkomst is gericht op het leveren van op waterstof gebaseerde oplossingen voor verschillende belangrijke verticale markten: transportbureaus, vrachtwagen-, transit- en touringcarservicevloten, goederenbehandeling, magazijn- en havenlogistiek inclusief drayage, stedelijke leveringsdiensten en stationaire stroomtoepassingen . Met de hulp van TR’s on-site productie- en leveringsapparatuur, die waterstof maakt, zowel via waterelektrolyse als stoomreforming van aardgas, biogas of bio-ethanol, zal Loop in staat zijn om gemakkelijkere en kosteneffectievere waterstofoplossingen te bieden aan hun wereldwijde klanten. Loop en TR onderzoeken ook samenwerkingsmogelijkheden om oplossingen te ontwikkelen die gebruikmaken van zowel de eigen eFlow-brandstofceltechnologie van Loop als de knowhow en ervaring van TR op het gebied van waterstoftechnologieën.

“We zijn klaar voor deze samenwerking met Loop Energy en zijn ervan overtuigd dat onze ervaring in waterstoftechnologieën, in combinatie met de gepatenteerde eFlow-technologie van Loop, zal helpen bij het opbouwen van een robuuste markt voor elektrische voertuigen op waterstof in Noord-Amerika en wereldwijd door het pad naar de invoering van FCEV’s te vereenvoudigen,” aldus Miguel Angel Vega van Técnicas Reunidas.

Deze overeenkomst is een verdere uitbreiding van Loop Energy’s Total Customer Care initiatief, gericht op het combineren van een portfolio van toonaangevende ecosystemen van dienstverleners en leveranciers die klanten kunnen vertrouwen in hun waterstoftechnologie adoptie en integratie. Dit markeert een nieuwe stap in de richting van het bieden van een oplossing voor OEM’s om de time-to-market te versnellen en technische knelpunten te verminderen.

“Onze samenwerking met Técnicas Reunidas is een belangrijke mijlpaal in het verbreden van het waterstof-ecosysteem en het ondersteunen van onze OEM-klanten in het ontwikkelingsproces van de markt en het verkoopkanaal”, zegt George Rubin, Chief Commercial Officer van Loop Energy. “Dit is opnieuw een progressief hoofdstuk in de wereldwijde versnelling van de invoering van waterstof en we zijn verheugd om onze klanten toegang te bieden tot een breed scala van de best-in-class waterstoftechnologie die beschikbaar is via partnerschappen als deze.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer