Ga naar hoofdinhoud

Nikola Two rijdt samen met BYD eerste rit voor Anheuser-Busch

De Nikola Two waterstoftruck heeft zijn eerste echte distributierit erop zitten. In samenwerking met BYD en Anheuser-Busch werd emissievrij een lading bier afgeleverd bij het sportstadion van de St. Louis Blues.

De Nikola Two begon de rit door een lading Bud Light bier op te halen bij de brouwerij van Budweiser. De Nikola reed van de brouwerij naar de groothandel Lohr Distributors. Het bier werd daarna door een BYD elektrische truck gebracht naar het stadion van de St. Louis Blues.

“Bij Anheuser-Busch zijn we continu op zoek naar innovatieve manieren om duurzaamheid in onze hele supply chain te verbeteren, op weg naar het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen en het stimuleren van onze industrie”, zegt Ingrid De Ryck, Vice President van Inkoop en Duurzaamheid bij Anheuser-Busch.

De levering bouwt voort op de voortdurende toewijding van Anheuser-Busch aan duurzaamheid en bestaande samenwerkingsverbanden met zowel Nikola als BYD. Via hun duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 heeft Anheuser-Busch zich ertoe verbonden om de koolstofemissies in hun distributieketen tegen 2025 met 25 procent te verminderen.

Vorig jaar plaatste Anheuser-Busch een bestelling voor maximaal 800 waterstof-aangedreven vrachtwagens van Nikola, Het partnerschap zal de brouwer helpen zijn volledige vloot voor ritten over de lange afstand over te zetten op voertuigen zonder uitstoot.

“De eerste commerciële levering van vracht met onze waterstof-elektrische vrachtwagen. Dit is een opwindende tijd voor zowel Nikola als Anheuser-Busch. Deze mijlpaal zal een voorbeeld worden voor alle andere OEM’s om over te stappen van dieselvrachtwagens naar voertuigen zonder emissie, “zei Trevor Milton, Nikola’s CEO. “We kijken ernaar uit om het Anheuser-Busch-team te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door gebruik te maken van Nikola’s nulemissietechnologie. We bereiden nu productievoertuigen voor Anheuser-Busch voor en zijn van plan de vrachtwagens zo snel mogelijk te leveren. ”

Om het Nikola-partnerschap binnen hun routes aan te vullen, kondigde Anheuser-Busch vorige maand ook een proefproject met BYD in Californië aan om de duurzaamheid van hun vloot bij vier Anheuser-Busch-distributiefaciliteiten in Zuid-Californië te verbeteren. De 21 BYD elektrische vrachtwagens en een 958,5 kW systeem met zonnepanelen om de voertuigen op te laden, worden dit jaar geïmplementeerd.

“Samenwerken met Anheuser-Busch is een geweldige kans om de prestaties en betrouwbaarheid van BYD te demonstreren met een marktleider,” zei Stella Li, President van BYD Motors. “Onze toewijding aan innovatie past goed bij het duurzaamheidstreven van Anheuser-Busch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer