Nikola vangt nog eens ruim 200 miljoen euro • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola vangt nog eens ruim 200 miljoen euro

Het goede nieuws houdt maar niet op voor Nikola Motor deze week. Na een investering van 250 miljoen dollar van CNH Industrial op dinsdag, stappen nu Bosch en Hanwha in voor een bedrag van in totaal 230 miljoen US dollar, omgerekend 207 miljoen euro.

De nieuwe investeringen maken onderdeel uit van Nikola’s ‘Series D’ investeringsplan, dat in totaal 1 miljard dollar in het laatje moet brengen. Met Bosch en Hanwha erbij is Nikola al bijna op de helft.

Bosch is al langer partner van Nikola in de ontwikkeling van de brandstofcel aandrijflijn en accutechnologie. Bosch zegt met de investering te laten zien dat het vast gelooft in een belangrijke toekomst van waterstoftechnologie en -infrastructuur.

Hanwha is wereldwijd marktleider in vernieuwbare energie en de fabricage van zonnepanelen. Het gaat Nikola helpen in het verkrijgen van schone energie voor het netwerk aan waterstof tankstations. De Q Cells zonnepanelen worden exclusief geleverd aan Nikola.

“Ik ben blij dat ik nog eens twee van onze strategische investeerders met de wereld kan delen. Bosch kan ons helpen zeer complexe voertuigonderdelen te commercialiseren en Hanwha kan ons waar mogelijk schone energie op waterstoflocaties bieden. Iedereen heeft daar voordeel bij omdat we samen helpen om nulemissies te realiseren. In plaats van dit alleen te doen, zoals veel startups, was het mijn doel om het krachtigste netwerk van partners ter wereld op te bouwen, en ik geloof dat we dat behoorlijk goed hebben gedaan met CNHI, Bosch, Hanwha en anderen”, aldus Trevor Milton, chief executive officer van Nikola.

Met de investering van Bosch en Hanwha stimuleert Nikola brandstofceltechnologie en een ecosysteem op basis van waterstof dat voldoet aan of beter is dan de efficiency van fossiele brandstoffen. Nikola bouwt momenteel aan een ecosysteem voor hernieuwbare waterstof in de Verenigde Staten en Europa, met als doel volledig uit hernieuwbare bronnen te produceren. Het in Phoenix gevestigde bedrijf heeft op het hoofdkantoor al het grootste waterstofstankstation in de Verenigde Staten gebouwd, dat dagelijks meer dan 1.000 kg waterstof kan doseren en opslaan. Toekomstige Nikola-stations produceren en distribueren 8.000 kg of meer waterstof per dag en worden volgens plan de grootste stations ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer