Ga naar hoofdinhoud

Quantron en Ford Trucks samen in waterstoftrucks

Quantron en Ford Trucks hebben een overkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van waterstoftrucks, gebaseerd op de technologie van Quantron. In de praktijk wordt dat een Ford F-Max met Quantron brandstofcel, die al vanaf het eerste kwartaal van 2024 gebouwd zou kunnen worden.

Quantron presenteerde nog niet zo lang geleden aan TTM.nl eigen voertuigen op basis van MAN trucks. Binnen deze nieuwe strategische samenwerking worden de e-as, het accupakket, de brandstofcel en tankintegratie ondergebracht in de voertuigen van Ford Trucks. De focus van de samenwerking ligt op zware vrachtwagens aangedreven door waterstof brandstofcellen.

Quantron heeft al meer dan 200 voertuigen geleverd, die allemaal emissievrij zijn. Hoewel de meerderheid hiervan batterij-elektrische voertuigen zijn, heeft Quantron ook expertise opgebouwd in brandstofcel elektrische voertuigen.

Gueven Oezyurt (Ford Trucks, links) en Andreas Haller (Quantron)

Michael Perschke, CEO van Quantron AG, verklaart: “De samenwerking met een gerenommeerde voertuigfabrikant als Ford Trucks versterkt de positie van Quantron als innovatieleider op het gebied van duurzame transportoplossingen en als partner voor gevestigde OEM’s van bedrijfsvoertuigen”.

Rene Wollmann, CTO van Quantron zegt verder: “Onze partners willen hun ontwikkeling van vrachtwagens aangedreven door brandstofcellen versnellen terwijl ze hun eigen middelen op andere gebieden richten. Wij zijn de benchmark in het FCEV-segment voor lichte voertuigen tot 7,5 ton en in het FCEV-segment voor zware voertuigen tot 44 ton, terwijl wij onze compromisloze en unieke Quantron Inside-technologie & componenten leveren. Onze nauwe technische samenwerking zal bijdragen tot een verdere versnelling van de grootschalige marktintroductie van brandstofcel-elektrische bedrijfsvoertuigen.”  

Emrah Duman, leider van Ford Trucks, verklaart: “We zijn verheugd om Quantrons steun te krijgen als een ervaren partner in ons streven om een brandstofcel-elektrische heavy-duty truck aan te bieden aan onze klanten. Deze samenwerking belooft aanzienlijke waarde op te leveren in de komende tijd. Ford Trucks is toegewijd om te investeren in innovatieve technologieën die de toekomst van de zware bedrijfswagenindustrie zullen vormgeven en tegelijkertijd in lijn zijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen. Onze primaire focus ligt op elektrificatie, op de voet gevolgd door vooruitgang in waterstoftechnologie. Met een gevarieerde pool van veelbelovende technologische talenten en capaciteiten, maken onze inspanningen snelle en succesvolle vorderingen.”

De samenwerking van Ford met Quantron is wel opvallend, want in augustus van dit jaar verklaarde Ford nog waterstoftrucks te willen maken met het Canadese Ballard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer