Toyota en Hino maken samen waterstoftruck voor VS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Toyota en Hino maken samen waterstoftruck voor VS

Toyota Motor North America (TMNA) en Hino USA zijn overeengekomen om gezamenlijk een Klasse 8 elektrische truck met brandstofcellen (FCET) te ontwikkelen voor de Noord-Amerikaanse markt.

De bedrijven zullen gebruik maken van het nieuw ontwikkelde Hino XL Series chassis met Toyota’s brandstofceltechnologie. Deze samenwerking bouwt voort op de bestaande samenwerking om een 25-tons FCET voor de Japanse markt te ontwikkelen, die eerder dit jaar werd aangekondigd. De eerste demonstratietruck wordt verwacht in de eerste helft van 2021.

“Een met brandstofcellen aangedreven versie van de Hino XL-serie is een win-winsituatie voor zowel de klanten als de samenleving. Deze waterstoftruck zal stil, soepel en krachtig zijn terwijl het niets anders dan water uitstoot”, aldus Tak Yokoo, Senior Executive Engineer bij Toyota Research and Development. “Toyota’s meer dan twintig jaar ervaring in brandstofceltechnologie in combinatie met Hino’s ervaring met heavy-duty trucks zal een innovatief en capabel product opleveren.”

“Toyota Fuel Cell Technology biedt onze klanten op korte termijn een commercieel levensvatbare truck met een uitgebreide actieradius, zonder uitstoot”, aldus Glenn Ellis, Hino’s Senior Vice President Customer Experience. “Hino deelt een gemeenschappelijke focus met Toyota als het gaat om duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatie met de klant in het middelpunt van het ontwerp. Dat maakt deze deze samenwerking tot een echte gamechanger!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer