Wiegel presenteert ‘package deal’ voor veiliger ADR-transporten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wiegel presenteert ‘package deal’ voor veiliger ADR-transporten

Nieuw bij Wiegel Transport Equipment is een bijzondere ‘package deal’ voor veiliger en efficiënter laden en lossen van vloeibare (bederfelijke) waren in tankcontainers: een Mouvex B200 schroefcompressor met geïntegreerde luchtkoeler in combinatie met een 2” membraanpomp en een, voor ADR-transporten goedgekeurde, compacte industriële Lodar afstandsbediening.

Typerend voor deze slechts 26,5 kilogram wegende, compacte B200 schroefcompressor is de enorme luchtcapaciteit. Hiermee is het mogelijk om de inhoud van een volle tankcontainer in relatief korte tijd leeg te drukken. Voor het opzuigen van de laatste resten van (kleverige) producten onder uit een silo, kan met behulp van de Lodar afstandsbediening uit dit pakket eenvoudig de 2” membraanpomp aan boord worden aangestuurd.

Standaard heeft de meegeleverde afstandsbediening zes bedieningsknoppen. Twee knoppen worden benut voor het aan- en uitschakelen van de membraanpomp en twee voor het aan- en uitschakelen van de luchtkoeler. De overige twee knoppen kunnen worden ingezet voor het starten en stoppen van het voertuig. Op deze wijze kan de chauffeur, zonder enig risico te lopen (op bijvoorbeeld lichamelijk letsel in geval van slangbreuk of erger) op een veilige afstand (tot maximaal 300 meter) dus zowel de apparatuur aan boord besturen, als het voertuig bedienen tijdens het laden en lossen van explosiegevaarlijke vloeistoffen. Zodra het product geladen is, kan eenvoudigweg met de afstandsbediening de membraanpomp worden uitgeschakeld en de motor van het voertuig worden gestart. Dat is zeer efficiënt en zonder tijdverlies kan de chauffeur dan direct wegrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer