ZF breidt eigen testbaan uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ZF breidt eigen testbaan uit

ZF heeft na de overname van Wabco behoefte aan nog meer testfaciliteiten en heeft daarom haar eigen testcircuit in het Duitse Jeversen uitgebreid. Er is onder meer een nieuwe 3,5 kilometer oval track aangelegd, waar veel real life omstandigheden kunnen worden nagebootst.

De uitgebreide faciliteit omvat ook een nieuw, ultramodern project- en klantencentrum van 1.000 m² en twee extra vrachtwagenhallen. “Deze investering (met de verbouwing is 18 miljoen euro gemoeid, red.) onderstreept de focus van ZF op het ontwikkelen en testen van technologieën, zoals autonoom rijden en e-mobiliteit, nog sneller voor onze klanten te realiseren, in lijn met de Groepsstrategie ‘Next Generation Mobility’,” zei Wilhelm Rehm, lid van de Raad van Bestuur van ZF Friedrichshafen AG. “Deze unieke testbaan consolideert de positie van ZF als wereldwijde technologieleider en biedt precies die uitgebreide dynamische testmogelijkheden die nodig zijn om de groeimogelijkheden voor ons bedrijf in het segment bedrijfsvoertuigen volledig te benutten.”

“De uitbreiding van de testbaan in Jeversen door de ZF Group is van groot belang voor het onderzoek en de ontwikkeling van voertuigsystemen voor geautomatiseerd en netwerkverkeer”, aldus Dr. Bernd Althusmann, minister van Economie, Arbeid, Transport en Digitalisering van Nedersaksen. “De divisie Commercial Vehicle Control Systems van ZF ontwikkelt daar complexe hulpsystemen voor bedrijfsvoertuigen en draagt daarmee bij aan het realiseren van de visie op toekomstig autonoom, verbonden en geëlektrificeerd rijden. Zoals deze investering duidelijk aantoont, richten we ons in Nedersaksen op geavanceerde toekomstige technologieën en innovatieve oplossingen die de weg helpen vrijmaken voor de mobiliteit van morgen.”

“De uitgebreide en gemoderniseerde testbaan biedt ons de nodige capaciteit om de ontwikkeling en het testen van geavanceerde technologieën aanzienlijk uit te breiden”, legt Dr. Christian Brenneke, Senior Vice President Product Engineering bij ZF’s Commercial Vehicle Control Systems Division, uit. “Vandaag de dag speelt de testbaan al een centrale rol voor onze innovatieve systemen die vrachtwagens, bussen en trailers veiliger en efficiënter maken. Aangezien we ons steeds meer richten op autonome, genetwerkte en geëlektrificeerde voertuigen, vereist de groeiende complexiteit van de systemen die we ontwikkelen steeds meer geavanceerde test- en validatiecapaciteiten. De uitbreiding van onze testbaan stelt ons in staat om innovatieve rijhulpsystemen te testen tot en met volledig geautomatiseerde rij- en mobiliteitsconcepten”.

“Naast het stellen van nieuwe normen voor een vooruitstrevende en toekomstgerichte testomgeving, vertegenwoordigt de uitbreiding van de testbaan een duidelijk en significant verder engagement van ZF voor de regio en voor Duitsland als onderzoeks- en ontwikkelingscentrum”, voegde Alexander Rohde, Managing Director en Track Project Leader, toe, samen met de divisie Commercial Vehicle Control Systems van ZF.

De testbaan is vernoemd naar Erich Reinecke, een voormalige Wabco Vice President van Group Engineering, die in 2008 is overleden. Tijdens zijn carrière heeft Reinecke een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en marktintroductie van een groot aantal elektronische besturingssystemen voor bedrijfsvoertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer