Ga naar hoofdinhoud

ZF start met CeTrax lite elektrische aandrijflijn voor lichte trucks

ZF’s Commercial Vehicle Solutions (CVS) divisie start de serieproductie van de nieuwe CeTrax lite elektrische centrale aandrijving. De nieuwe aandrijflijn maakt gebruik van synergieën uit de ontwikkeling en productie van elektrische aandrijvingen voor personenauto’s, die ZF heeft aangepast voor gebruik in lichte bedrijfsvoertuigen. Ontworpen als een sterk geïntegreerde elektrische aandrijving, ondersteunt CeTrax lite nu fabrikanten van bedrijfsvoertuigen bij de implementatie van emissievrij vervoer in de stad en op de “last mile”. ZF heeft al orders voor CeTrax lite ontvangen uit Azië en Amerika, en de productie is gestart in Friedrichshafen.

“Als elektrische centrale aandrijving stelt CeTrax lite onze klanten in staat hun bestaande voertuigplatforms te elektrificeren. Dit bewijst onze technische aanpak en opnieuw het vertrouwen van de klanten in onze elektrische oplossingen”, zegt Winfried Gründler, hoofd van de productdivisie Powertrain Systems bij de CVS-divisie van ZF.

“CeTrax lite is ontworpen voor stil, emissievrij binnenstedelijk vervoer en de ‘last mile’ in de bezorglogistiek en biedt maximale prestaties en efficiëntie. Deze e-aandrijving is dus een belangrijke nieuwe mijlpaal in onze ‘Next Generation Mobility’-strategie en onderstreept ons engagement om de industrie koolstofvrij te maken,” vervolgt Gründler.

CeTrax lite

De CeTrax lite-technologie van ZF biedt een intelligente, kant-en-klare oplossing voor lichte bedrijfsvoertuigen en ondersteunt zowel de architecturen van conventioneel aangedreven voertuigen als de elektrificatiestrategieën van fabrikanten. Het maakt gebruik van intern ontwikkelde componenten en synergieën tussen e-mobiliteitssystemen binnen de hele Groep, waaronder gedeelde testbanken in Friedrichshafen. Vorig jaar kon TTM.nl al kennismaken met CeTrax voor zwaardere trucks.

CeTrax lite is ontworpen voor lichte bedrijfsvoertuigen tot 7,5 ton en heeft een piekvermogen van 150 kW en een koppel van 1.500 Nm. Het compacte ontwerp van CeTrax lite helpt de beschikbare installatieruimte voor elektrische componenten en batterijen te maximaliseren. De module is een volledig geïntegreerd systeem dat zowel de elektromotor, een reductiekast als de vermogenselektronica omvat. Naast de flexibiliteit biedt het systeem een laag gewicht van ongeveer 120 kg.

De Japanse fabrikant Isuzu is de eerste klant die de aandrijving installeert in de nieuwste generatie van de Isuzu EV lichte distributietruck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer