In de schijnwerpers: Connected Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

In de schijnwerpers: Connected Logistics

In dit artikel delen we het succesverhaal van het jonge en snelgroeiende bedrijf Connected Logistics B.V. gebaseerd op een interview met Tabish Qureshi. Dit bedrijf, gevestigd in Weesp, is gespecialiseerd in de distributie van grote pakketten in Nederland en België, met name voor webshops en fysieke winkels. Het bedrijf werd in 2020 opgericht door broers Talish en Tabish, die het tot nu toe succesvol runnen.

De broers begonnen oorspronkelijk als ondernemers in de evenementenverhuur, maar door de impact van de coronacrisis werd dit steeds moeilijker. Dit bood hen echter ook de kans om hun ondernemersgeest elders te testen: transport en logistiek. Talish en Tabish hadden al transportmiddelen in bezit en besloten verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Aanvankelijk werden ze ingehuurd door bedrijven zoals PostNL en Dynalogic, maar al snel besloten ze dat ze liever zelfstandig wilden zijn.

Zo startten ze Connected Logistics, een bedrijf dat verschillende diensten aanbiedt met een focus op het verzenden van grotere, kwetsbare of dure producten, zoals consumentenelektronica, schilderijen en meubels. De broers stellen kwaliteit en kracht van hun service voorop. Groei is belangrijk, maar het is nog belangrijker om een goede service te kunnen bieden waar klanten tevreden mee zijn.

Sinds de oprichting is het bedrijf snel gegroeid. Dit is mede dankzij de hulp van Qeld Bedrijfsleningen, die het bedrijf heeft geholpen met een zakelijke lening. Waar ze oorspronkelijk alleen beschikten over één steekwagen, één bestelbus en één tankpas, konden ze door middel van het krediet uitbreiden en grotere opdrachten aannemen. De lening is uiteindelijk meegegroeid met de financieringsbehoeften van het bedrijf die ook steeds groter werden. De broers kregen geen hulp van de traditionele banken, die weinig moeite deden om het bedrijf te ondersteunen. “Wat nog erger is dan een ‘nee’ te horen, is onduidelijkheid. Gelukkig werkt Qeld heel duidelijk en snel. De bedrijfslening heeft ons geholpen om klanten aan te trekken en te groeien!”, zegt Tabish.

Connected Logistics heeft een helder doel voor ogen: om nog onafhankelijker te worden en om nog meer klanten te kunnen helpen. Kwaliteit en kracht van de dienstverlening staan hierbij voorop, zonder veel te veranderen. “Het gaat er voor ons niet om de grootste te worden, maar de klanten die we mogen bedienen, het best te bedienen”, aldus de oprichters.

Natuurlijk zijn er ook veel uitdagingen voor het bedrijf, waaronder het aantrekken van de juiste klanten en groei in een nieuwe markt. Toch brengen deze ervaringen ook positieve aspecten met zich mee, zoals een versterkt inzicht in ondernemen. Hierom biedt het bedrijf startende ondernemers het advies: “Twee keer nadenken, één keer doen. Als ondernemer, vooral wanneer er veel op je afkomt, doe je soms dingen te snel en bekijk je niet alle mogelijkheden. Door langer bij de zaken stil te staan, kom je vaak met betere ideeën uit. Laat je dus niet gek maken door tijdsdruk of gelddruk.”

Meer informatie over Connected Logistics is te vinden op hun website, www.connected-logistics.nl. Ook raadt het bedrijf startende ondernemers aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een zakelijke lening bij Qeld, via hun website www.qeld.com. Binnen 1 minuut kun je een aanvraag indienen en binnen 24 uur wordt er uitbetaald, indien de lening is goedgekeurd.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer