Renault Trucks breidt gamma 100% elektrische trucks uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault Trucks breidt gamma 100% elektrische trucks uit

Renault Trucks heeft grote ambities op het gebied van elektrische mobiliteit, met een aanbod gericht op een 360° ondersteuning van zijn klanten, omgedoopt tot E-Tech.

Ook is het 100% elektrische gamma uitgebreid met twee nieuwe modellen tot 44 ton: de Renault Trucks E-Tech T voor regionaal vervoer en de Renault Trucks E-Tech C voor de bouwsector. Beide trucks worden in 2023 verwacht en de serieproductie vind plaats in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse.

Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt, in serie geproduceerd in Frankrijk.

De strategie wordt opgevoerd omdat tegen 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn en tegen 2040 moet 100% van de verkochte voertuigen CO2-neutraal zijn. Om deze ambities te ondersteunen, gaat Renault Trucks een nieuw tijdperk in met de lancering van een aanbod dat tot doel heeft om transporteurs volledig te begeleiden in hun overgang naar CO2-neutraliteit. Dit gaat plaatsvinden onder de nieuwe naam E-Tech en is gericht op een 360° begeleiding van de klanten.

Het E-Tech-aanbod omvat zowel een aanbod van elektrische voertuigen met hoge prestaties als een allround ondersteuning van klanten bij hun energietransitie, vanaf de eerste aankoop tot de opvolging van de werking van hun elektrische vrachtwagens.

Een uitgebreid aanbod van elektromotoren en accupakketten
De nieuwe 100% elektrische Renault Trucks E-Tech T en C vrachtwagens worden uitgerust met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW (666 pk). De trucks worden ook uitgerust met een Optidriver-versnellingsbak en krijgen twee tot zes lithium-ion accupakketten met een capaciteit van 180 tot 540 kWh. De accu’s van de voertuigen kunnen in 9,5 uur volledig worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of in 2,5 uur met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Deze trucks kunnen 300 km afleggen met één lading en 500 km met een tussentijdse snelle lading van één uur (250 kW).

Vijf verschillende asconfiguraties en drie PTO’s voor eenvoudig opbouwen
Om zich gemakkelijk aan elk type carrosserie en dus aan iedere gewenste inzet aan te passen, kunnen de Renault Trucks E-Tech T en C uitgerust worden met drie types PTO (power take-off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak.

De nieuwe elektrische trucks hebben een bruto voertuiggewicht van 44 ton en zijn verkrijgbaar in 4×2 en 6×2 trekkerversies en 4×2, 6×2 en 8×4 tridem bakwagens.

Voor een inventarisatie van de mogelijkheden voor uw bedrijf kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze Renault Trucks E-Tech specialisten Erik Lenssen, Richelle Buchner of Stijn Jurgens via +31 88 882 3200 of info.nl@renault-trucks.com.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer