100 DAF’s voor A.G van Geffen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

100 DAF’s voor A.G van Geffen

A.G. van Geffen Transportbedrijf  sluit 2018 af met een mijlpaal. Het bedrijf uit Hedel heeft de 100ste DAF in gebruik genomen. Dat is op bijzondere wijze in de schijnwerpers gezet. De overdacht was namelijk tijdens het Mega Trucks Festival in Den Bosch, afgelopen weekeinde. Het betreft een rijk uitgeruste XF 450 FT 4×2-trekker met Super Space Cab en zijskirts. De truck is geleverd door Van Hooft Bedrijfswagen in ’s-Hertogenbosch.

DAF speelt al tientallen jaren een hoofdrol bij A.G. van Geffen Transportbedrijf. De vloot bestaat voor 90 procent uit trucks van dit merk. Het transportbedrijf nam medio vorig jaar ook als eerste in Nederland een DAF XF van de nieuwste Euro 6-generatie in gebruik. Hiervan heeft het transportbedrijf inmiddels meerdere exemplaren rijden. De ervaringen zijn goed. “Vanwege gunstige kosten en goede service hebben we DAF al jaren”, aldus directeur Arjan van Geffen. “En de nieuwe CF en XF zijn nog zuiniger. Deze maand zien we verbruikscijfers van rond de 26 liter op 100 kilometer en dat bij lage temperaturen. In de zomer met warmere omstandigheden en minder files is het nog lager.”

Op het Mega Trucks Festival stond ook de 50ste DAF van Van Geffen. Deze maakt net als de oudste DAF van het transportbedrijf, een DAF 1600, deel uit van een fraaie, historische collectie. “We hebben in ons museum 13 oldtimers staan. Een exemplaar van alle truckmodellen die we ooit hebben gehad. In 2019 bestaat ons bedrijf 85 jaar. In de toekomst hopen we ook deze 100ste DAF toe te voegen aan de collectie.”

Het onderhoud voert A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. in eigen beheer uit. Van Geffen: “Daarbij krijgen we uitstekende ondersteuning van Van Hooft in Den Bosch. Die levert alle onderdelen en voert eventuele grotere reparaties uit. Dat doet dit bedrijf snel en accuraat. De service van DAF is voor ons een belangrijke reden waarom we al jaren met dit merk rijden.”

Het transportbedrijf in Hedel heeft 41 trekkende eenheden in de vloot en 70 man in dienst. De transportwerkzaamheden bestaan grotendeels uit distributie voor grote landelijke supermarktketens en retailorganisaties. De DAF XF rijdt daarbij vooral nationaal tussen distributiecentra. De CF modellen zitten in de meer regionale fijndistributie naar winkelvestigingen. In 2019 gaat het bedrijf nog een aantal DAF’s vervangen die na 10 jaar aan vervanging toe zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer