Ga naar hoofdinhoud

100 nieuwe DAF’s voor Jan de Rijk Logistics

Het wagenpark van Jan de Rijk Logistics wordt uitgebreid met 100 DAF CF en XF trekkers en bakwagens. De vloot telt al 700 voertuigen. De sleutel van het eerste voertuig uit de nieuwe serie, een DAF XF 440, kreeg Sebastiaan Scholte, Algemeen Directeur Jan de Rijk Logistics, overhandigd door DAF Trucks President Directeur Preston Feight.

DAF Trucks President Directeur Preston Feight (uiterst links) overhandigde de sleutels van het eerste voertuig aan Algemeen Directeur Sebastiaan Scholte van Jan de Rijk Logistics, die naast hem staat. Ook Caspar Lievaart, Adjunct Directeur van Jan de Rijk Automotive (tweede van rechts) en Jan van Keulen, Algemeen Directeur DAF Nederland (uiterst rechts), waren bij de overhandiging aanwezig.

De overhandiging weerspiegelt de langdurige en intensieve samenwerking tussen beide trotse Nederlandse ondernemingen. Waar DAF een duidelijk stempel drukt op de vloot van Jan de Rijk, meer dan 95 procent van het materieel komt uit Eindhoven , is het Roosendaalse bedrijf op zijn beurt nauw betrokken bij de logistieke processen van de succesvolle truckproducent. Een positie die sinds de overname van De Rooy Logistics door Jan de Rijk in 2015 alleen maar verder is uitgebouwd.

Een belangrijk deel van de automotive gerelateerde activiteiten wordt uitgevoerd in opdracht van DAF. “Jan de Rijk Logistics is voor DAF véél meer dan een klant. We werken zeer nauw samen en groeien steeds verder naar elkaar toe. Deze trend zien we steeds meer terug in de gehele logistieke keten. Ik ben blij dat we met onze kwalitatief zeer hoogwaardige en bijzonder efficiënte trucks bij mogen dragen aan het succes van Jan de Rijk”, aldus Preston Feight.

De 100 nieuwe DAF Euro 6 voertuigen passen in het streven van Jan de Rijk Logistics naar betrouwbare, efficiënte, innovatieve en duurzame logistieke oplossingen voor haar klanten. “De kwaliteit van de DAF-voertuigen, het goede dealer netwerk en de lage Total Cost of Ownership zijn voor ons altijd doorslaggevend. Daarom hebben we ook nu weer voor DAF gekozen”, aldus Sebastiaan Scholte.

De nieuwe 100 voertuigen – zowel trekkers als bakwagens uit de CF en de XF-serie – worden verdeeld over de verschillende Europese divisies van Jan de Rijk Logistics De nieuwe trucks vervangen de komende tijd een deel van de huidige vloot. De aankoop kwam tot stand in nauwe samenwerking met DAF dealers Van Tilburg-Bastianen en De Burgh.

6 reacties op “100 nieuwe DAF’s voor Jan de Rijk Logistics

 • Gerard Nooitgedacht

  Reken er maar niet op, dat er een Nederlandse chauffeur erop zal rijden (die mogen alleen met oud schroot rijden). Alleen maar oostblokkers die niet eens (achteruit) kunnen rijden, die je erg gemakkelijk als citroenen worden uitgeknepen.

 • rob

  dus die buitenlandse vestigingen worden idd vanuit nederland aangestuurd ;
  dan hebben die chauffeurs toch recht op NL-betaling ?

 • Gerard Nooitgedacht

  “dus die buitenlandse vestigingen worden idd vanuit nederland aangestuurd ;”

  Dat klopt

  “dan hebben die chauffeurs toch recht op NL-betaling ?”
  De NL wet is zo krom als een banaan, en ze komen nog steeds als een gladde aal er goed van af. De NL chauffeur krijgt steeds meer ritten om de kerk en die oostblokkers, kunnen overal komen (krijgen het mooie werk).

  Ik ben van mening, dat Jan de Slijk, daar maling aan heeft. Waarom zijn er zoveel chauffeurs met witte platen, en weinig gele platen?

  Wanneer die oostblokkers hetzelfde loon moeten hebben als een NL chauffeur, zijn er ook minder witte platen nodig. Ik kan nog meer schrijven, wat deze firma presteert, wat niet door de beugel kan.

 • jack

  DAF = Dutch Asocial Freight !! with cheap eastblock drivers from de Rijk , for cheap Daf transports

 • Theo petie

  Je moet een bedrijf niet publikelijk afzeiken op internet als je er niet hebt gewerkt. Ik heb er 6 jaar gewerkt en kreeg goed rijdend materiaal mee. Meestal het nieuwe. De meeste vaste chauffeurs hebben een eigen truck en ja soms kun je als inval kracht wel eens wat ouder materiaal mee krijgen. Zo what. Ik heb er 6 jaar met veel plezier gewerkt en de directie was top voor zijn personeel.

 • Theo petie

  Vraagje aan Zgerard Nooitgedacht. Weet jij zeker dat er van de 850 trekkende voertuigen van Jan de Rijk er meer met een witte plaat rijden dan met een gele? Ze hebben in het Oostblok maar 3 of 5 verstagingen en 24 verschillende kantoren. Ik zou eens om uitleg bij dit bedrijf vragen. Maak een afspraak met Jan of Jackeline en dan wordt je alles waarschijnlijk duidelijk uitgelegd, ander punt. Weet jij hoeveel andere nederlandse transportbedrijven met witte kenteken platen rijden uit het Oostblok? Nee waarschijnlijk niet. Eerst goed onderzoek doen voordat je van alles op internet zet. ( oppassen of ze doen aangifte van smaad of smaadschrift. Prettige feestdagen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer