100 nieuwe parkeerplaatsen langs A1 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

100 nieuwe parkeerplaatsen langs A1

Rijkswaterstaat gaat samen met Truckpoint Deventer honderd vrachtwagenparkeerplaatsen voor lang parkeren realiseren in de buurt van de A1 bij Deventer. Deze nieuwe parkeervoorziening biedt een oplossing voor het tekort aan parkeerplaatsen voor lang parkeren en voor onveilige parkeersituaties op vluchtstroken en op- en afritten langs deze rijksweg. Truckpoint Deventer en Rijkswaterstaat hebben daarvoor op woensdag 25 mei 2016 een overeenkomst ondertekend.

Truckpoint parkeerplaatsen Het vrachtverkeer in Nederland heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden langs de snelweg, onder andere langs de A1 richting Duitsland. Bij gebrek aan parkeerplaatsen parkeren vrachtwagenchauffeurs op op- en afritten of vluchtstroken, met onveilige verkeerssituaties tot gevolg. Het probleem speelt vooral tijdens de nachtelijke uren, weekenden en zogenaamde Duitse feestdagen.

De afgelopen jaren heeft Rijkswaterstaat het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen uitgebreid op bestaande verzorgingsplaatsen langs de A1 nabij de grens en langs de A50. Zonder aanvullende maatregelen op het onderliggende wegennet is deze uitbreiding onvoldoende om het capaciteitsprobleem op te lossen. Daarnaast zijn bestaande verzorgingsplaatsen gericht op kort parkeren. Voor lang parkeren zijn andere voorzieningen nodig, zoals sanitaire voorzieningen en betere beveiliging.

Rijkswaterstaat heeft daarom de afgelopen periode samen met marktpartijen gezocht naar oplossingen om honderd vrachtwagenparkeerplaatsen voor lang parkeren te creëren nabij de A1 tussen knooppunt Beekbergen en de Duitse grens. Truckpoint Deventer bood een geschikte oplossing aan gelet op beschikbare ruimte, kosten, beheer, nabijheid van de snelweg en realisatie op korte termijn.

De nieuw te bouwen truckstop komt te liggen op enkele honderden meters van de snelweg op A1 Bedrijvenpark Deventer. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daar vanaf begin 2017 terecht. Zij gaan een vergoeding van ongeveer 60 eurocent per uur betalen voor een bewaakte parkeerplaats met sanitaire voorzieningen en verlichting. Het eerste uur parkeren wordt gratis.

Rijkswaterstaat wilde met een tijdelijke bijdrage exploitanten ondersteunen bij hun initiatief, dat ook een goede oplossing biedt voor de problematiek rond vrachtwagenparkeren. Dat is gelukt. Rijkswaterstaat gaat de honderd parkeerplaatsen voor een periode van drie jaren huren van Truckpoint Deventer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer