Ga naar hoofdinhoud

100ste MAN voor H&S Transport

H&S Transport heeft onlangs de honderdste MAN truck in gebruik genomen. Het is een van de eerste trekkers van een order van in totaal veertig nieuwe voertuigen die MAN dealer Roordink Bedrijfswagens dit jaar aan het bedrijf zal afleveren. De honderdste afgeleverde MAN in de opvallende blauw-met-witte kleurstelling van H&S Transport is te herkennen aan een speciaal embleem met een lauwerkrans op de cabine.

MAN 100 bij H&SH&S Transport heeft een groot aandeel MAN trucks in het wagenpark. Belangrijkste reden is een laag eigen gewicht. Managing director Ubbo Hempenius van H&S Transport: “Een lichtgewichttrekker betekent dat wij meer lading kunnen vervoeren. Dat is in het transport van vloeibare levensmiddelen, waarin wij gespecialiseerd zijn van essentieel belang. We komen daarmee aan een scherpe kostprijs en dus een beter rendement per gereden kilometer.” De order voor de veertig MAN’s is eind vorig jaar geplaatst. In 2012 heeft het bedrijf ook al 32 nieuwe MAN TGX 18.400 EfficientLine-trekkers ingezet.

Efficient

De eerste zes nieuwe trekkers die onlangs zijn geleverd, zijn vijf MAN TGS 18.400 BLS met LX-cabine en een MAN TGX 18.400 BLS met XLX-cabine, voorzien van het EfficientLine-pakket. Dat betekent een automatisch uitschakelende lucht-compressor, een wrijvingsarme dynamo en een verder geoptimaliseerde aandrijflijn. Verder dragen de verbeterde aerodynamica en het lagere eigen gewicht – de luchtketels, brandstoftanks en velgen zijn van lichtgewicht aluminium – nog eens extra bij aan de verlaging van het brandstofverbruik en het hogere laadvermogen.

Besparing

MAN 100 H&S Roordink aflevering“Met deze trekkers kunnen we tot drie liter brandstof per honderd kilometer besparen; dat is ook gebleken met de auto’s die we afgelopen jaar al hebben ingezet”, vertelt Hempenius. “Die besparing is voor ons van doorslaggevend belang omdat de brandstofkosten – na de loonkosten van de chauffeur – de grootste kostenpost zijn.”

H&S Transport is een van de grootste vervoerders in Europa van  vloeistoffen voor de levensmiddelenindustrie. De onderneming heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en ketenregie voor zijn klanten. De H&S Group omvat nu dan ook de divisies H&S Transport, H&S Foodtrans, H&S Logistic Services, H&S Coldstores, H&S Cleaning (reinigen van tankcontainers en tankopleggers) en H&S Juice Logistics.

Specialisten

De MAN trucks worden door MAN dealer Roordink Bedrijfswagens geleverd. Hempenius: “De lokale dealer Roordink Bedrijfswagens, de importeur MAN Truck & Bus en Pon, waartoe MAN in Nederland behoort, denken ook pro-actief mee en beseffen dat uitval van een vrachtauto hoge kosten met zich meebrengt. Daarom laten we het onderhoud ook over aan de dealer, die kan dat veel efficiënter en beter dan wij. Op dit gebied vind ik dat je moet vertrouwen op de specialisten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer