1100 Kögel opleggers voor Hama Polska • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

1100 Kögel opleggers voor Hama Polska

Hama Polska, een verhuurder van bedrijfsvoertuigen die tot de DBK-groep behoort, breidt haar verhuurvloot uit met 1.100 nieuwe Kögel opleggers om de service DBK Rental verder uit te bouwen. DBK Rental heeft in de afgelopen jaren niet alleen naam gemaakt in Polen maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Spanje. Voor de verdere uitbouw van de verhuurservice in deze landen heeft Hama Polska onlangs 900 nieuwe Kögel Cargo’s en 200 nieuwe Kögel Mega opleggers besteld. Dankzij de lage onderhoudskosten lenen deze opleggers zich optimaal voor verhuur.

Via de service DBK Rental biedt Hama Polska diverse oplossingen aan. Voor korte termijn- of lange termijnverhuur heeft het meer dan 1.000 trucks van verschillende fabrikanten in zijn vloot, evenals een ruime keuze aan Kögel opleggers. Daaronder bevinden zich Kögel-opleggers van de product families Cargo, Mega, Cool en Port. DBK Rental biedt een uitgebreide klantenservice. Denk daarbij aan diensten op het gebied van onderhoud en preventief onderhoud in Polen en het buitenland, een bandenservice en een mobiliteitsgarantie door het beschikbaar stellen van een vervangend voertuig bij ongevallen of pechgevallen.

Het bedrijf Eurotrailer, dat ook tot de DBK-groep behoort, is hoofdimporteur van Kögel-opleggers in Polen en werkt sinds jaar en dag nauw samen met Hama Polska. Eurotrailer zal de samenwerking met Hama Polska nog verder uitbouwen in het kader van de service DBK Rental. Door de moderne financieringsoplossingen en services van DBK Rental hebben voortaan nog meer transport bedrijven toegang tot Kögel opleggers.

De Kögel Cargo opleggers bieden al in de basisuitvoering lage onderhoudskosten en een hoogwaardige afwerking. Voor de beveiliging van de lading zorgen 13 paar sjorringen met 2.000 kilogram trekkracht per ring gemonteerd in de stalen Vario-Fix-kantbalk die tevens voorzien is van geintegreerde gaten voor extra sjor mogelijkheden. De opbouw voldoet aan de opbouwsterkte conform DIN EN 12642 Code XL, waardoor geen extra ladingbeveiliging nodig is bij vormgesloten belading. Dankzij het integrale standaard dakzeil van Kögel is er geen sprake van doorhangende kables bij geopend dak. Ze zijn immers geïntegreerd in het dakzeil. Zo is het uitgesloten dat de kabels blijven haken bij het laden en lossen. Als bescherming tegen heftrucks is er optioneel aan de achterzijde, over de gehele breedte van de oplegger, een robuuste gemonteerd. als ook een afsluit nokkenbescherming die tussen de sluitingen is gemonteerd. Tot de individueel gespecificeerde uitrusting behoren per voertuig verder nog vijf paar vastzet mogelijkheden geintegreerd in de hoekrongen aan de achterzijde, die ook geschikt zijn voor passende klemfittingen met ogen of lading vastzetbalken. Een regenlijst op de eindkap en een TIR kabel met twee houders aan de voorwand, om maar enkele voorbeelden te noemen.

De Kögel Mega opleggers lenen zich voor klassieke standaardopdrachten en zijn inzetbaar voor volumetransport. De binnenwerkse inwendige hoogte bedraagt drie meter maakt deze grote opleggers zeer geschikt voor ‘just in time’-logistiek in de automotivesector. Drie op elkaar gestapelde “Gitterboxen” kunnen eenvoudig worden geladen en gelost dankzij het standaard beschikbare mechanisch-hydraulische hefdak. Dat vergroot de zijdelingse en achterste doorlaadhoogte tot meer dan drie meter. Het integrale standaard dakzeil van Kögel staat garant voor een betere handling bij geopend dak. Doorhangende kabels behoren tot het verleden dankzij de in het dakzeil geïntegreerde dakbanden. Zo is het uitgesloten dat de kabels blijven haken aan de lading. Uiteraard zijn de Mega-opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL. Bij deze opleggers heeft Hama Polska gekozen voor dezelfde individueel gespecificeerde uitrusting als bij de Cargo-opleggers.

“Truck- en trailerverhuurders noteren hoge groeicijfers, omdat steeds meer transportbedrijven deze uitrusting huren om pieken in de vraag te kunnen verwerken of om meteen het hele wagenpark uit te besteden”, zegt Jacek Portalski, algemeen directeur bij Eurotrailer Sp. z o.o. “We zijn blij dat er bij de klanten van Hama Polska vraag is naar de kwalitatief hoogwaardige Kögel opleggers en dat Hama Polska daarop inspeelt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer