Ga naar hoofdinhoud

133 nieuwe koeltrailers voor Post-Kogeko

Post-Kogeko ontvangt deze week de laatste veertig van in totaal 133 koeltrailers waarmee het transportbedrijf uit Maasdijk in de afgelopen drie jaar het overgrote deel van haar trailervloot voor groenten- en fruittransporten naar Groot-Brittannië vernieuwde. De vernieuwing werd gerealiseerd in samenwerking met TIP Trailer Services. Marcus Post, directeur bij Post-Kogeko zegt over die samenwerking: “De flexibiliteit van TIP en de bijzondere samenwerking die wij hebben met de operationele mensen van TIP is voor ons van doorslaggevend belang in onze keuze.”

In 2015 verving Post-Kogeko 63 koeltrailers en in 2016 nog eens 30 stuks. Telkens in een combinatie van monotemp en dualtemp koelmachines en nu gevolgd door 40 monotemp koeltrailers. Logistiek directeur Chris Beezemer: “We hebben daarmee het totale aantal koeltrailers vervangen dat we buiten het groenten- en fruitseizoen nodig hebben. Tijdens het hoogseizoen komen daar nog eens 60 extra trailers bij.”

Post-Kogeko koos voor Schmitz trailers en Carrier koelmotoren vanwege de bewezen kwaliteit van het materieel. Marcus Post: “In het verleden heeft Post-Kogeko samen met haar partners aan de wieg gestaan van de (door)ontwikkeling van de Schmitz ferrytrailer. De kwaliteit van de Schmitz trailers heeft zich de afgelopen jaren overtuigend bewezen. De trailers zijn voorzien van Carrier koelmachines vanwege hun betrouwbaarheid, want uitval is funest. Tevens speelt de geleverde service en pro-actief meedenken met de klant ook een belangrijke rol. Door de combinatie van Schmitz trailers en Carrier koelmachines weten we stilstand tot een minimum te beperken.”

De Schmitz trailers zijn verder voorzien van telematica en alle moderne software op het gebied van controle op afstand, zoals temperatuurinstelling, bandenspanning, inhoud dielseltank etc. De helft van de trailers wordt voorzien van het logo van DailyFresh, terwijl de andere helft de naam Post-Kogeko uitstraalt.

Eric Visser, commercieel directeur Benelux van TIP Trailer Services bevestigt de goede verhouding met Post-Kogeko: “Wij zijn als TIP verheugd dat wij op deze manier mogen bijdragen aan de vernieuwing, maar tevens aan de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de trailervloot van Post-Kogeko, in de wetenschap dat ze met deze vernieuwde vloot klaar zijn voor de toekomst en een minimale stilstand en een hoge efficiency realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer