Ga naar hoofdinhoud

14 nieuwe DAF’s voor Jan de Rijk

Jan de Rijk Logistics investeert flink in uitbreiding van zijn automotive activiteiten. In het kader daarvan heeft het bedrijf onlangs elf nieuwe DAF XF trekkers en drie DAF CF motorwagens aangeschaft. De trucks zijn inmiddels afgeleverd door DAF-dealer De Burgh en in de kleuren van Jan de Rijk Logistics gespoten door spuiterij Marlomar. De voertuigen maken deel uit van een vloot van honderden vrachtwagens, grotendeels van het merk DAF.

jan-de-rijk1Afgelopen januari groeide Jan de Rijk Logistics nog flink door de overname van De Rooy Logistics. Daarmee is ook de automotive portfolio van Jan de Rijk Logistics fors gegroeid. Behalve in transport voor de automotive sector is De Rooy Logistics ook actief in onder meer warehousing en VAS-/VAL-activiteiten. Bovendien heeft De Rooy een eigen assemblagebedrijf voor technisch hoogwaardige producten.

“Door de overname van De Rooy Logistics is de divisie Automotive een belangrijk onderdeel van onze activiteiten”, aldus Sebastiaan Scholte, CEO van de Jan de Rijk Groep. “Deze nieuwe DAFs zetten we voornamelijk in voor het transport in deze sector. De DAF XF trekkers zijn bestemd voor onder meer een project met drie nieuw aangeschafte LZV-combinaties. Die gebruiken we voor het vervoer van brandstoftanks. Ten opzichte van een combinatie met een reguliere oplegger kunnen we tot wel 30 procent meer tanks vervoeren. Dat is ook een belangrijke stap in ons streven de CO2-uitstoot van het transport terug te dringen. De CF motorwagens zijn speciaal gebouwd voor het jan-de-rijk2vervoer van onder meer vrachtwagenassen en -cabines.”

Vernieuwing van de vloot speelt een belangrijke rol in de bedrijfsstrategie van Jan de Rijk Logistics. “Het investeringsbeleid van Jan de Rijk is erop gericht om altijd voorop te lopen voor wat betreft de techniek, om zo de markt optimaal te kunnen bedienen”, aldus Scholte.

Jan de Rijk is door de uitbreiding van zijn activiteiten dit jaar doorgedrongen tot de top tien van logistieke dienstverleners voor de automotive industrie. “Een positie die we de komende jaren verder willen verbeteren”, zegt Mark van Ommen, Senior Sales Manager van Jan de Rijk. “Het past allemaal in onze strategische doelstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat juist in een markt als de automotive sector, die zo veeleisend is en kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan, er voor Jan de Rijk nog een mooie groei te realiseren is.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer